(video) Aston Martin muncește de 1 mai și anunță un nou motor V12

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Aston Martin a încheiat vara trecută un acord cu Lucid și a anunțat planurile pentru o platformă modulară pentru vehicule electrice care va sta la baza a patru modele noi. Planul de electrificare era aplicabil pentru întreaga gamă de modele, iar primul electromobil urma să apară în 2025.

Dar planurile s-au schimbat, deoarece modelele electrice Aston Martin sunt amânate cu aproximativ doi ani

Vorbind cu presa, președintele executiv al Aston Martin a spus:

„Planificasem să ieșim pe piață la sfârșitul anului 2025 și eram pregătiți pentru asta, dar se pare că există mult mai multă agitație în jurul mașinilor electrice decât cerere din partea consumatorilor, în special în segmentul de preț al Aston Martin.”

Lawrence Stroll a adăugat că mașinile electrice sunt deja „proiectate din punct de vedere tehnic și fizic”. Totuși, clienții preferă încă să aibă vehicule cu motoare cu combustie internă. Prin urmare, Aston Martin mizează pe modele PHEV cu motoare V8 și V12.

Stroll se așteaptă ca propulsoarele hibride să fie populare timp de cel puțin un deceniu, iar acestea vor permite ca modelele cu motoare cu combustie internă să continue să existe: „Atâta timp cât ni se permite să facem mașini cu motor cu combustie internă, le vom face.”

În contextul celor spuse, astăzi, 1 mai 2024, Aston Martin anunță un nou motor V12! Unitatea produce 835 CP și 1000 Nm de cuplu. Rezultatul unei reproiectări complete, vizând optimizarea și actualizarea, noul motor rafinează fiecare etapă a procesului de combustie internă pentru a obține performanțe și eficiență fără precedent.

Punctele de atracție hardware ale noului motor V12 includ un bloc de cilindri și bielete ranforsate, capete de cilindri reproiectate care încorporează arbori cu came reprofilate, plus noi galerii de admisie și evacuare.

Bujiile de aprindere repoziționate și noile injectoare de combustibil cu debit mai mare asigură o combustie optimizată pentru performanțe și creșteri de eficiență de top în clasă. În plus, noile turbocompresoare cu turație mai mare și inerție redusă oferă performanțe și un răspuns mai bun la accelerație.

Deși ultimul model de serie cu V12 a fost anunțat a fi V12 Vantage Roadster, se pare că așa va rămâne. Noul V12 va fi prezent pe cele mai exclusiviste și limitate modele Aston Martin. Unitatea va fi fabricată manual, an de an, într-un număr strict limitat.

Prima implementare a noului agregat va fi pe noul Aston Martin Vanquish. Mașina va debuta mai târziu în 2024.

Cmentariile sunt închise