(video) Atât de beat, încât nu a văzut bastonul? Un echipaj de poliție s-a angajat într-o urmărire prin Pîrlița

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Aseară, în satul Pîrlița din raionul Ungheni, cu greu dar s-a putut opri un Volkswagen condus neuniform. În urma verificărilor s-a stabilit că la volan se afla un bărbat de 52 de ani din Pîrlița, vizibil în stare de ebrietate. Testul efectuat a confirmat ebrietatea alcoolică – 0.99 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Mai mult, fiind verificat prin sistemul de date al poliției, s-a stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere. Toate încălcările înregistrate au servit temei pentru reținerea sa pentru 72 de ore.

Conform noilor modificări legislative intrate în vigoare la 7 septembrie curent, bărbatul riscă sancțiunea maximă: amendă 125.000-150.000 de lei sau 2-5 ani de închisoare.

Șoferul în cauză a fost unul din cei 88 care au fost depistați în weekend în stare de ebrietate și înlăturați de la volan. Iată detalii despre alte două cazuri din același raion:

Alte două cazuri la Ungheni👇🏻👉Aseară, ofițerii de patrulare au stopat o Dacia Logan, condusă neuniform în satul Buciumeni.La volan se afla un tânăr de 23 de ani, vizibil în stare de ebrietate.Testul alcoolscopic a confirmat o concentrație de 0,57 mg/l vapori de alcool în aerul expirat. De asemenea, s-a stabilit că acesta nu deține permis de conducere, fiind reținut pentru 72 de ore. 🔺️Riscă o amendă între 125.000 și 150.000 de lei sau închisoare de la 2 la 5 ani.👉 Un alt caz a fost înregistrat în satul Măgurele. Un tânăr de 19 ani conducea o motocicletă neînmatriculată.Și în acest caz tânărul nu deținea dreptul de a conduce vehicule. Testul alcoolscopic a arătat 0,33 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.🔺️Poliția a pornit o procedură contravențională în privința sa, iar tânărul riscă o amendă între 40.000 și 65.000 de lei sau arest contravențional între 10 și 15 zile.Ambele mijloace de transport au fost ridicate și transportate la parcarea specială.

Posted by Poliția Republicii Moldova on Monday 30 September 2024

Sinteza de weekend a INSP mai menționează despre 3671 de conducători auto care au ignorat regulile de circulație rutieră. Printre aceștia:

  • 1716 au fost amendați pentru depășirea limitei de viteză;
  • 158 pentru necuplarea centurii de siguranță;
  • 480 pentru nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră;
  • 84 pentru neacordarea priorității legale pietonilor;
  • 484 pentru oprirea în locuri interzise.

Polițiștii au intervenit și în 333 de cazuri în urma unor apeluri parvenite la numărul unic 112.

Cmentariile sunt închise