(video) Atenție! În România încălcările rutiere pot fi depistate și din elicoptere

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

De curând, în timpul executării unei misiuni de survol, pe Drumul Național 6 din România, polițiștii au depistat cum se conducea un autovehicul în afara localității Vitănești, pe direcția către București, într-o curbă deosebit de periculoasă, semnalizată corespunzător.

Abaterea a fost surprinsă de la înălțime cu ajutorul unui echipaj al Inspectoratului General de Aviație al MAI România

Pe fondul lipsei de vizibilitate și neadaptării vitezei de circulație, șoferul a încălcat marcajul longitudinal continuu și a pătruns pe contrasens. Abaterea i-a fost surprinsă de la înălțime cu ajutorul unui echipaj al Inspectoratului General de Aviație al MAI România. La bordul elicopterului se găsea un dispozitiv tehnic certificat.

Ulterior informația a fost transmisă la sol. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 495 de lei românești de un echipaj al Serviciului Rutier Teleorman. Acesta a fost informat de îndată, pentru a putea intercepta și opri vehiculul în condiții de siguranță.

Unele comentarii lăsate sub postarea Poliției Române sunt de aur 🙂

Poliția Republicii Moldova încă nu-și permite să depisteze contravenții în acest mod. Elicopterele sunt un lux. Și nici autostrăzi nu avem deocamdată, însă știm că prima autostradă din Republica Moldova va trece prin centrul țării.

În schimb, Inspectoratul General al Poliției are în dotare și poate ridica drone deasupra traficului. Află aici în ce scop.

Cmentariile sunt închise