(foto) Marcaj verde pe strada 31 August 1989. Anunţul autorităţilor municipale

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Acțiunile de amenajare a pistei de cicliști pe str. 31 August 1989 avansează. În paralel cu instalarea pilonilor de delimitare, care se apropie de finalizare, de astăzi a început procesul de aplicare a marcajului de culoare verde în intersecții, cu scopul de a avertiza șoferii care intersectează pista de cicliști.

Lucrările de pe str. 31 August 1989 fac parte din Pachetul II al proiectului „Reabilitarea străzilor centrale și modernizarea iluminatului public al centrului municipiului Chișinău”, finanțat de BERD și BEI. După finalizarea acestui proiect, strada va deveni „Coridor Verde”. Astfel, va exista o singură bandă pentru circulația automobilelor, iar cealaltă bandă va fi dedicată transportului alternativ, în special bicicletelor.

Recepția lucrărilor și darea în exploatare a străzii 31 august 1989, inclusiv a pistei pentru cicliști, se preconizează pentru sfârșitul lunii curente.

În context, Primăria roagă șoferii să fie atenți la indicatoarele rutiere și să parcheze doar în locurile special amenajate, pentru a nu bloca traficul pe această stradă!

Totodată, se amintește că în intersecția cu str. Mihai Eminescu a fost schimbat modul de prioritate în trafic, în vederea îmbunătățirii siguranței pentru utilizatorii transportului alternativ. Astfel, fluxul de transport care circulă pe str. Mihai Eminescu va acorda prioritate participanților la trafic de pe str. 31 August 1989, în momentele în care semaforul va funcționa în regim galben intermitent!

Cmentariile sunt închise