(video) Partea 1: Expediția Nordului – călătoria care ne-a arătat frumusețea țării pe timp de iarnă

Autor: Constantin Mihalachi, Foto/Video: Victor Daniliuc

Ideea de a explora țara pe timp de iarnă îmi stătea în gând de ceva vreme. Însă odată ce am văzut ninsorile care au avut loc în februarie în special în zona de nord a țării, am zis să nu ratăm această șansă și să organizăm cu băieții o expediție de câteva zile prin “canioanele” din raioanele Rîșcani și Edineț.

Traseul presupunea să pornim spre localitatea Văratic, acolo unde de altfel ne-am și cazat. Urmând ca timp de trei zile să explorăm cu cinci automobile zonele frumoase din preajma localităților Gordinești, Fetești și Trînca.

După cum am spus, cinci echipaje au luat calea spre nordul țării. Dintre care trei echipaje cu Suzuki Jimny, un Nissan Patrol și un Jeep Grand Cherokee. Apropo, toate cele trei Jimny sunt echipate cu anvelope BF Goodrich KO2 All Terrain pe care le-am găsit la Centrul DAR, importator oficial BF Goodrich în Moldova.

Vom lansa câteva reportaje din Expediția Nordului așa cum am numit noi acest proiect. În primul episod o să puteți vedea drumul nostru spre Văratic, bucatele delicioase pe care le-am descoperit la Costești-Stînca și peripețiile de pe dealurile dintre Duruitoarea și Văratic.

Înainte de a începe ținem să mulțumim prietenilor de la LUKOIL Moldova fără de care această expediție nu ar fi avut loc! Vă dorim vizionare plăcută!

GALERIE FOTO:

Nu avem multe poze din prima zi, însă câteva am reușit să facem de pe dronă. Aici puteți vedea coloana din patru mașini undeva pe traseul Chișinău-Ungheni. A cincea mașină a pornit un pic mai târziu din capitală.

Și o altă poză de pe același traseu. Am ales să mergem pe ruta Chișinău-Călărași-Fălești-Duruitoarea ca să mai schimbăm un pic din peisajele atât de familiare deja de pe traseul M14 Chișinău-Bălți.

O poză de pe unul din vârfurile din preajma localității Văratic. Vara aici este spectaculos, dar și iarna nu mai puțin frumos. Chiar dacă vedeam de aici casa în care urma să ne cazăm, adevăratele dificultăți au început din acest loc.

Curând revenim și cu partea a doua a reportajului!

Cmentariile sunt închise