(video) Lexus îşi prezintă adevărata navă amiral – noul LY 650

(update 19.09.2019) Lexus, împreună cu șantierul naval american Marquis Yachts, a finalizat construcţia primului său iaht – LY 650. Premiera mondială cu lansare pe ape a avut loc chiar astăzi în orașul Boca Raton de pe coasta de est a statului Florida.

Cu acest produs, Lexus încearcă să se lanseze şi într-un alt business, cel de lifestyle, pe lângă producţia de maşini premium. Nava amiral are un design inspirat din limbajul de firmă al Lexus – L-finesse, dar şi de la prototipul unui iaht prezentat încă în 2017.

Pentru a-şi face ideea reală cât mai rapid, dar şi calitativ, Lexus a apelat la ajutorul studioului de design italian Nuvolari Lenard și a șantierului naval Marquis Yachts, care, împreună, au realizat un corp compozit dintr-un polimer care combină fibră de sticlă şi fibră de carbon ranforsată (CFRP – carbon fiber-reinforced plastic şi GFRP – glass fiber-reinforced plastic).

În același timp, Toyota și-a adaptat sistemul de producție (Toyota Production System, TPS) cu ingineria paralelă, a redus durata ciclului de producție și verificat constant calitatea înainte de lansare. Potrivit niponilor, acest lucru le-a permis să creeze un produs cu o atenție fără precedent la detalii, în concordanță cu ideea tradițională japoneză de senzualitate și ospitalitate (omotenashi).

Noul Lexus LY 650 redă prin formele şi soluţiile sale o mulţime de indicii cu referire la activitatea principală a companiei. De exemplu, linia de acoperiș a cabinei, pe care există o punte/suprastructură deschisă, se poate asocia cu formele unei maşini coupe, iar accentele metalice de pe proră şi prizele de aer sub forma literei L fac din nou o legătură cu ultimele modele cu roţi din gamă.

Se menţionează că la bord există trei cabine, fiecare cu un duș propriu şi cu câte două locuri pentru dormit. În aşa-zisul living room au fost instalate două canapele şi două scaune individuale cu un punct de control în faţă. Un alt punct de control există şi la un nivel superior, cu un singur scaun pentru căpitan şi din nou o canapea.

Gestionarea sistemelor principale ale iahtului și primirea de informații despre starea lor de la distanță poate avea loc prin complexul LY-Link, iar acelaşi sistem de climatizare sau luminile pot fi controlate chiar şi printr-un smartphone. Opţional, un sistem audio Mark Levinson Surround cu un subwoofer va asigura un spaţiu acustic ca într-o sală de concerte.

De propulsie vor răspunde două motoare Volvo Penta IPS. Fiecare poate livra 1.050, 1.250 sau 1.350 de cai putere. Rezervoarele de combustibil pot conţine până la 4.012 litri de motorină, iar cele de apă potabilă până la 852 de litri.

În premieră publică, noul LY 650 cu o lungime de practic 20 de metri şi lăţime de 5.76 metri va fi prezentat la expoziția internațională de iahturi Fort Lauderdale International Boat Show din Florida, între 30 octombrie şi 3 noiembrie 2019. Preţul de start rămâne deocamdată necunoscut. Producţia la comandă va avea loc în Wisconsin, SUA.


(update 05.07.2019) Este un Lexus, dar are motor Volvo! Ghici ce “model” este

Compania Lexus a publicat un teaser video al primului iaht de lux de serie LY 650, care va deveni cel de-al patrulea model de “vehicul” în linia de top a brandului, după sedanul LS, SUV-ul LX și coupeul LC.

De construcţia navei maritime se ocupă specialiștii firmei Marquis-Larson Boat Group. Modelul de serie este făcut cu inspirație de la conceptul prezentat în 2017 în cadrul unui eveniment special în Miami. Iahtul avea o lungime de 12.7 metri şi era propulsat de două agregate V8 preluate de la automobilul LC 500.

Până în prezent nu există informaţii cu privire la o dată a startului vânzărilor sau a preţului. Reprezentanții Lexus au promis doar că vor finaliza primul exemplar în a doua jumătate a acestui an. Preţul i-a fi de puţin peste trei milioane de dolari. Acum, pe site-ul producătorului sunt date de contact prin care se poate face o precomandă.

Apropo, împreună cu acest teaser video Lexus anunţă nişte specificaţii preliminare actualizate. Cele două motoare diesel Volvo Penta vor dezvolta câte 800 de CP fiecare.


(10.09.2018) Premieră: Al patrulea flagship Lexus, noul LY, cu motoare Volvo

Compania Lexus s-a gândit să facă un pas serios în industria transportului maritim şi prezintă primele informaţii despre un iaht care va deveni produs de serie, parte a noii serii LY!

Astfel, chiar dacă nu are roţi şi nu este un automobil, noul iaht LY 650 este pus de Lexus într-un rând cu modelele vârf de gamă – noul sedan LS, noul SUV LX şi noul coupe LC.

Noul Lexus LY 650 este prima expresie maritimă de serie a limbajului de design Lexus – L-finess. Unitatea de transport de lux va fi asamblată de către şantierul naval american Marquis-Larson Boat Group.

Drept sursă de inspiraţie pentru designul iahtului a fost conceptul Sport Yacht prezentat anul trecut. Interesant este că spre deosebire de acesta, LY 650 va fi propulsat de motoare diesel Volvo Penta. Cel de bază va fi unul fără arbore central, cu şase cilindri în linie şi un volum de 12.8 litri, care produce circa 1.000 de CP.

Opţional se va putea comanda o variantă mai sofisticată ce pune la dispoziţie peste 1.300 de CP.

Specificaţii (date preliminare)

  • Lungime – 19.96 m
  • Lăţime –  5.72 m
  • Motoare – Volvo IPS 1200 (Volvo IPS 1350)
  • Volum rezervor de combustibil – 3.785 l
  • Volum rezervor de apă potabilă – 852 l
  • Capacitate rezervor de stocare a apei reziduale – 643 l
  • Camere de zi – 3
  • Cabine – 3
  • Locuri de dormit – 6

Construcţia primului Lexus LY 650 va fi finalizată în a doua jumătate a anului 2019 și îşi va face debutul global la sfârșitul aceluiași an. Părțile interesate în colectarea de informații suplimentare sau în legătură cu achiziționarea unui Lexus LY 650 se pot adresa companiei prin mesaje private.

Vezi şi: (video) Iahtul cu design făcut de Porsche a fost lansat pe apă şi arată fantastic

Vezi şi: (foto) Iahtul sportiv Bugatti Niniette va fi construit în doar 66 de exemplare

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/