(video) Atenţie şoferi, vine furtuna! Raionul Briceni a fost deja lovit de grindină

(update) Ploaia cu grindină a ajuns şi la Vulcăneşti.


Următoarele zile, până luni inclusiv, asta dacă vremea nu se va schimba, ne aşteaptă precipitații sub formă de ploi de scurtă durată, dar cu descărcări electrice. În plus, potrivit alertei meteo anunţate de curând, valabilă pentru întreg teritoriul Republicii Moldova, se aşteaptă şi vijelii în rafale de până la 15-18 m/s.

Dar asta nu este tot! Se prevăd şi alte fenomene care ar putea afecta în particular şi autovehiculele. De exemplu, nu s-a anunţat de sinopticienii de la Chişinău, dar în raionul Briceni a plouat în ultima oră cu grindină!

În context, vă recomandăm în cazul în care nu folosiţi la moment automobilul dvs sau doriţi pur şi simplu să-l protejaţi, să:

  • nu-l parcaţi sub ansambluri de cabluri electrice sau sub copaci care vizibil par bătrâni şi ar putea să se prăbuşească la pământ în orice moment, inclusiv din cauza rafalelor de vânt;
  • nu-l parcaţi sau mutaţi-l din locurile în care deja se cunoaşte că se inundă în timpul ploilor torenţiale, străzi gen Albişoara sau Calea Ieşilor;
  • în cazul în care aveţi acces la o parcare, fie în spaţiu liber cu acoperiş, fie subterană, mutaţi vehiculul din stradă acolo pentru a preveni deformarea caroseriei de către grindină;

De notat că furtuna a ajuns şi în România, fiind anunţate două Coduri Portocalii din cauza grindinei puternice, a vântului şi fulgerelor. Avertismentele sunt valabile la frontiera cu Moldova.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi imagini foto/video pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/