(video) Au ales să se relaxeze altfel: 40 de şoferi au fost prinşi în ultimele zile în stare de ebrietate avansată

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

INSP face publică sinteza de weekend tradiţională, care ne arată rezultatele înregistrate în perioada 7-9 mai, zile în care peste 1.200 de polițiști au fost implicați în serviciu pentru a asigura ordinea publică, dar și pentru a depista participanții la trafic care nu respectă normele rutiere. De această dată ne-a atras atenţia numărul mare de şoferi care au consumat excesiv alcool, în raport cu cei care au consumat mai puţin, de regulă fiind invers.

Un număr total de 58 de conducători auto au fost înlăturați de la volan, fiind depistaţi în stare de ebrietate: 40 dintre aceştia se aflau în stare de ebrietate avansată, 11 au refuzat să treacă procedura de testare alcoolscopică, iar alți şapte s-au ales cu dosare contravenționale.

Nu au lipsit şi depășirile de viteză, printre altele. Peste 2.400 de conducători auto au fost sancționați pentru că nu au respectat prevederile regulamentului circulației rutiere, iar cele mai frecvente încălcări comise rămân a fi în continuare:

  • depășirea limitei de viteză – 1.326 conducători auto amendați;
  • nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră – 502 șoferi amendaţi;
  • necuplarea centurii de siguranţă – 356 de şoferi amendaţi;
  • încălcarea regulilor de oprire şi neacordare de prioritate pietonilor- 91 de conducători auto sancționați;
  • pietoni sancționați pentru că au traversat strada în locuri interzise – 54.

La fel, pe parcursul acestei perioade agenții de patrulare au intervenit în 234 de situaţii după ce apeluri au parvenit la numărul unic 112.

Unele dintre cele mai grave încălcări:

  • Din nou în orașul Comrat, șoferul unei Skoda a fost fixat cu aparatul TruCam în timp ce conducea cu o viteză de 106 km/h. Pentru că a depășit limita de viteză cu peste 50 km/h a fost sancționat cu 1.500 de lei și cinci puncte de penalizare.
  • În satul Sturzovca din raionul Glodeni a fost prins un bărbat cu 1.31 mg/l vapori de alcool, fiind la cârma unui motocultor. Bărbatul de 34 de ani a fost sancționat contravențional pentru starea de ebrietate avansată, iar motocultorul a fost transmis unui membru al familiei.
  • Tot ieri, șoferul unei motorete a fost depistat deplasându-se în stare de ebrietate avansată (1.05 mg/l) prin satul Mărcăuți din raionul Briceni. Bărbatul de 39 de ani este documentat penal pentru acțiunile sale, iar instanța de judecată se va expune asupra sancțiunii.

Cmentariile sunt închise