(video) Au fost lansate noile modele Jetour X70 Plus facelift și Jetour Shanhai L7

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În urmă cu un an, compania auto Jetour și-a făcut un sub brand numit Shanhai și acesta va conține doar mașini electrificate. Însă acestea nu reprezintă decât variante hibride ale unor modele deja existente. Un exemplu este Dashing facelift și Shanhai L6.

În Republica Moldova se mai vinde modelul Jetour X70 Plus. Acesta a fost actualizat în China și alături de Shanhai L7 au debutat pe piață. Iată deci detalii despre automobilele care sunt așteptate și la noi în 2025.

Caracteristici cheie:

  • Shanhai L7 se distinge de X70 Plus printr-o parte frontală complet reproiectată. Are acum blocuri optice pe două nivele, cu o bandă LED pe toată lățimea pe post de lumină de zi. Dar altfel corpul nu s-a schimbat. Dimensiunile generale sunt similare cu versiunea chineză a modelului X70: 4749 x 1900 x 1720 mm. Ampatamentul este de 2745 mm. Jantele măsoară 18-19 inchi.
  • Pe planșa de bord reproiectată au rămas două monitoare de 12.3 inchi. Iar la nivelul inferior al consolei centrale mai există un panou de control cu ecran tactil pentru sistemul de climatizare. Levierul cutiei de viteze a fost mutat în spatele volanului sub forma unei manete, în loc fiind o simplă suprafață pentru a ține un al doilea telefon. Cotiera centrală conține acum două suporturi pentru pahare.
  • În continuare poate fi comandat cu cinci sau șapte locuri. Producătorul îl poziționează drept SUV de familie și, prin urmare, un accent deosebit este pus pe caracterul practic și confortul interiorului. De exemplu, spătarul celui de-al doilea rând de scaune poate fi reglat de la 25 la 41 de grade. De asemenea, prin habitaclu există 33 de compartimente de depozitare. Volumul portbagajului cu scaunele rabatate se ridică la 1688 litri.
  • Opțional, în spatele cotierei centrale frontale (care are încălzire/răcire), poate fi instalat un mini frigider cu un volum de cinci litri și cu funcție de sterilizare UV.
  • Lista de echipamente poate include: camere surround-view, încărcare wireless de 50W, protocol Huawei HiCar, sistem audio Sony, cruise control adaptiv avansat, priză la 220 V (2200 W) în habitaclu, V2L, ventilare în scaune și încălzire în volan/parbriz, ștergătoare automate, filtru de particule și multe, multe altele.
  • Jetour Shanhai L7 este echipat cu sistemul plug-in hybrid proprietar al Chery (C-DM) cu transmisie DHT cu două trepte și tracțiune față.
    • Acesta are la bază un benzinar turbo de 1.5 litri (156 CP/220 Nm), asistat de un electromotor (271 CP/395 Nm).
    • Capacitatea bateriei litiu-ion este de 19.4 kWh (se încarcă 30-80% în 30 de minute cu 41 kW). Autonomia electrică se ridică la 120 km (CLTC). Iar cu un rezervor plin de benzină (60 de litri), autonomia combinată poate ajunge la 1300 km.
    • Viteza maximă e limitată la 180 km/h.
  • Modelul Shanhai L7 va fi însoțit de X70 Plus facelift. Mașina va avea aceleași schimbări la exterior și interior, diferența fiind doar în prezența grilei de radiator, a unor bare de protecție diferite și jante.
    • Sub capotă va avea exclusiv benzinare non-electrificate: 1.5 TCI (156 CP/230 Nm) + DCT cu șase trepte și 1.5 TGDI (184 CP/290 Nm) + DCT cu șapte trepte.
  • Suspensia mașinilor este complet independentă, fără careva bare de torsiune. Frânele sunt cu disc pe toate roțile.

În China, prețul de start pentru Jetour X70 Plus facelift este echivalentul a 14.260 de euro. Jetour Shanhai L7 costă acolo minimum 16.500 de euro.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise