(video) Au restaurat maşina tatălui lor, un Honda Civic Si, în opt luni de muncă. Vezi ce reacţie a avut la surpriză

Frații Cortez din Statele Unite, care fac bani prin a restaura mașini vechi, au folosit timpul în care au fost nevoiţi să stea în carantină din cauza lockdown-ului pentru a pregăti o surpriză tatălui lor. Au reînnoit un rar hot-hatch Honda Civic Si – primul automobil al capului familiei – după care i-au înregistrat şi reacţiile.

https://youtu.be/G4z71YKpVjs

În familia Cortez această Honda a apărut în urmă cu mulţi ani, însăşi fiind produsă în 1987, dar în ultimele două decenii a adunat doar praf într-un garaj. În iulie 2020 s-a decis scoaterea acesteia la lumina zilei pentru o recondiționare totală.

Lucrările nu s-au limitat doar la actualizarea vopselei de pe caroserie. Civic-ul a fost în esență reconstruit. Suspensia-i are acum componente BC Racing, frânele sunt noi de la Wilwood, iar jantele Fifteen52 Integrale măsoară 17 inci şi îl fac foarte stilat. În habitaclu a apărut o cuşcă de protecţie, un volan Mugen şi scaune sport Recaro cu centuri de siguranţă cu prinderi în patru puncte. În plus, motorul și transmisia au fost puse în ordine.

“Este un om simplu și, de regulă, se bucură de aceleași lucruri simple, dar mașinile au fost întotdeauna unul dintre subiectele care l-au fascinat”, a explicat ideea proiectului neobișnuit Mark Cortez.

Potrivit acestuia, este posibil ca lucrările la vârstnicul Civic Si să nu se limiteze la cele deja efectuate: s-ar putea alege cel puţin cu un alt motor mai puternic. În original are un SOHC de 1.5 litri care produce 92 CP şi este cuplat la o cutie manuală în cinci trepte.

În acest playlist poţi urmări etapele restaurării şi în ce stare era anterior maşina:

https://www.youtube.com/watch?v=FOjkryuRh9w&list=PLhgLFc8lItuTAdIiCKI-oacXDMcc4rKm3

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-masina-mica-dar-cu-o-istorie-mare-cum-a-fost-gasita-si-restaurata-prima-honda-importata-in-sua/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/