(video) Auto China 2024: Ce VW Tiguan se oferă europenilor vs cel oferit chinezilor

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

AutoBlog.MD vizitează în aceste zile Salonul Auto de la Beijing. Reportaje video de la expoziția Auto China 2024 se vor vedea doar pe AutoBlog.MD mulțumită partenerilor: Castel MimiApa Bucovina MoldovaJetour MoldovaGEELY MoldovaPorsche Center MoldovaIM Motors MoldovaHAVAL MoldovaChery MoldovaBAIC MoldovaChangan MoldovaBT Leasing MD și Xiaomi Moldova.


Cea de-a treia generație VW Tiguan a debutat în septembrie 2023 și este deja la vânzare în Europa. Acum, modelul pentru piața din China a fost prezentat și acesta este mai interesant într-o serie de aspecte. În această ordine de idei, sunt oare clienții europeni considerați mai neimportanți decât cei chinezi?

Caracteristici cheie:

  • Mașina este numită Volkswagen Tiguan L Pro. Măsoară 4735 x 1842 x 1682 mm în lungime, lățime și înălțime. Ampatamentul îi este de 2791 mm, mai mare cu 110 mm decât în modelul european. Pentru comparație, al nostru Tiguan are 4551 x 1839 x 1640 x 2681 mm.
  • Aspectul mașinii poate fi diferit în funcție de echipare. Cea standard numită Pro are o bară de protecție frontală cu lame orizontale și mai multe accente cromate. Echiparea R-Line are bare de protecție modelate diferit, dar și jante specifice de până la 20 inchi.
  • Dacă în generația anterioară Tiguan L avea propriul interior, acum este unificat cu cel al modelului european. În fața șoferului se află un tablou de bord de 10.25 inchi. Cel central este unul de 15 inchi (16:9, rezoluție 2K). Sistemul multimedia MIB4 suportă Apple CarPlay, Baidu CarLife și Huawei HiCar. Însă ce nu are modelul european este un al treilea monitor de 11.6 inchi pe bord, pentru pasager.
  • Pentru o taxă suplimentară este oferită o tapițerie combinată a scaunelor cu piele artificială și microfibră, cu cusături albastre contrastante. În ciuda ampatamentului mai mare, un al treilea rând de scaune nu se poate instala.
  • Noul Volkswagen Tiguan L Pro este oferit din start numai în versiuni pe benzină cu un motor TSI de 2.0 litri. Cu tracțiune față produce 184 CP/320 Nm, iar cu AWD – 220 CP/350 Nm. Cutia de viteze este un DCT cu șapte trepte și dublu ambreiaj. Mai târziu va fi valabilă și o unitate de propulsie PHEV.
  • Printre alte dotări pe care le poate avea se numără: faruri IQ.Light cu 25.600 de pixeli luminoși în fiecare bloc optic (mai performante decât pe modelul european), stopuri cu trei semnături luminoase, conducere asistată dezvoltată în colaborare cu DJI Automotive, acoperiș panoramic cu trapă electrică, embleme iluminate, încărcător wireless, scaune cu masaj în 10 puncte cu încălzire și ventilație, camere la 360 ​​de grade, climatizare automată pe două zone, un head-up display, o suită ADAS, suspensie adaptivă, etc.

Noul VW Tiguan L Pro va apărea în vânzare peste câteva luni.

Prețurile nu au fost încă anunțate, dar predecesorul încă se vinde pentru minimum 199.000 de yuani (25.600 de euro). Noul model oricum va fi mai ieftin decât cel european pentru a nu fi ”mâncat de tot” de concurenți din cauza prețului.

Pentru comparație, prețul de bază pentru Tiguan-ul european este de 36.600 de euro și are un echipament mai sărăcăcios, plus un motor mai slab de 1.5 litri.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise