(video) Auto China 2024: Premieră – Noua Mazda EZ-6 și conceptul ARATA

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

AutoBlog.MD vizitează în aceste zile Salonul Auto de la Beijing. Reportaje video de la expoziția Auto China 2024 se vor vedea doar pe AutoBlog.MD mulțumită partenerilor: Castel MimiApa Bucovina MoldovaJetour MoldovaGEELY MoldovaPorsche Center MoldovaIM Motors MoldovaHAVAL MoldovaChery MoldovaBAIC MoldovaChangan MoldovaBT Leasing MD și Xiaomi Moldova.


Compania Mazda este prezentă la Auto China 2024 cu un model de mașină foarte interesant. Să fie asta și noua generație Mazda6 pentru piața internațională?

Aflăm că autoturismul va fi valabil în China sub denumirea EZ-6 și este primul dintr-o serie de noi vehicule electrificate. Acestea vor fi dezvoltate și produse de întreprinderea mixtă Changan Mazda în cooperare cu Mazda și Chongqing Changan Automobile Co., Ltd. (Changan Automobile). EZ-6 va fi lansat în China până la sfârșitul anului 2024.

Iar conceptul ARATA va deveni model de serie până la sfârșitul anului 2025 și va fi introdus pe aceeași piață chineză.

Detalii sunt deocamdată puține:

  • Mazda EZ-6 este un model electrificat dedicat, care combină limbajul de design Mazda (KODO-Soul of Motion), tema Modern Autentic și performanțele de condus caracteristice, care se concentrează pe senzația de condus Jinba-ittai (mașina și șoferul ca un tot unitar), cu tehnologia avansată a vehiculelor electrice și tehnologia inteligentă furnizată de Changan Automobile.
  • În general, vehiculul prezintă o formă de coupe simplă și fluidă. Portierele nu au rame la geamuri. Măsoară 4921 x 1890 x 1485 mm. Pentru comparație, cel mai nou sedan Mazda6 are 4870 x 1840 x 1450 mm.
  • În interior se poate vedea o planșă de bord cu linii predominant orizontale și un volan cu două spițe, aplatizat la inferior. Monitorul de după volan măsoară 10.2 inchi. Cel central are 14.6 inchi. Numărul de butoane fizice este minim. Levierul cutiei de viteze este sub forma unei manete după volan. Acoperișul este din sticlă.
  • Va fi disponibil în formă de plug-in hybrid și electromobil. Se anunță cu cinci locuri, tracțiune spate și roți 245/45 R19.
    • Autonomia estimată a versiunii electrice este de aproximativ 600 km.
    • Autonomia estimată a modelului PHEV va putea depăși 1000 km.
  • Dispune de o distribuție a greutății 50:50 între punți (modelul electric).
  • Suspensia frontală este cu brațe duble, iar cea posterioară una multi-link. Se mai remarcă printr-un eleron posterior acționat electric, soluție pentru o stabilitate mai bună la viteze mari.
  • Alte caracteristici inteligente includ: un sistem de conducere inteligent care oferă asistență pentru șofer; tehnologie de evitare a accidentelor; tehnologie de parcare inteligentă, inclusiv prin voce, chiar și fără șofer la volan; tehnologie inteligentă în cabină, care poate fi operată în diverse moduri, inclusiv prin comandă vocală, tactilă și prin gesturi.

  • ARATA este un concept de design pentru care Mazda și-a asumat provocarea de a crea o nouă valoare bazată pe filozofia “Ulifting the Human Spirit”. Tema de design este “SOULFUL + FUTURISTIC x MODERN”.
  • Este un crossover cu tracțiune integrală.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise