(video) Auto Guangzhou 2021: Premieră – Noul Chery Omoda 5 va fi internaţional

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

De acum înainte, nu toate modelele SUV/crossover de la Chery se vor numi Tiggo. La Salonul Auto de la Guangzhou, compania și-a dezvăluit un nou produs, anterior cunoscut sub codul X-C, prin care se deschide o familie mai largă de vehicule din a patra generație. 

Denumirea-i neobişnuită Omoda a fost inventată de “întreaga lume”: agenții speciale din 30 de ţări au fost implicate în cercetarea pieţei şi găsirea unui termen ideal. Provine de la cuvântul „modă”. Iar noul concept de design se numește Art In Motion.

Caracteristici cheie:

  • Este comparabil ca mărime cu modelul actual Chery Tiggo 5. Lungime – 4.400 mm, lățime – 1.830 mm, înălțime – 1.585 mm. Ampatamentul este de 2.630 mm. Noul SUV are o grilă de radiator fără cadru, blocuri optice full LED și jante de 18 inci.
  • Interiorul este decorat după ultima modă – cu două ecrane de 12.3 inci situate într-un panou sub o singură sticlă şi fără vreun cozoroc. Butoane fizice aproape că nu există: atât rândul de butoane din stânga panoului de bord, cât și cele pentru controlul climatizării de sub deflectoarele centrale sunt sensibile la atingere.
  • Sub capotă se află un motor turbo 1.6 TGDI (197 CP/290 Nm) din noua serie proprie Kunpeng. Astfel de unități au început deja să fie puse pe modele mai vechi ale familiei Tiggo. Tracțiunea este anunțată deocamdată doar pe puntea din faţă, deși suspensia spate este independentă. Cutia de viteze este una robotizată cu șapte trepte şi dublu ambreiaj.
  • Pentru mai târziu a fost promisă apariția de motorizări hibride și complet electrice!

Pe piața chineză Chery Omoda 5 va fi lansat în al doilea trimestru al anului 2022. Mai multe detalii vor deveni disponibile spre această perioadă de timp.

Compania are şi planuri mari de export pentru acest model. Au fost anunțate livrări către țările din Asia, America de Sud, Africa și Europa, Rusia și Brazilia fiind menționate separat drept piețe prioritare.

Nişte prim contacte în chineză pentru a vedea cum arată maşina în realitate:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise