(video) Tuning extrem de la Mansory pentru şase maşini, inclusiv noul Audi RS 6 Avant! A făcut şi un G-Class blindat

Pe lângă unicul pickup G 63 AMG cu doar două locuri pentru pasageri, Mansory a mai pregătit câteva maşini care urmau să impresioneze pe standul Salonului Auto Internaţional de la Geneva, acolo unde urma să fie arătat în premieră publică şi noul logo al atelierului de tuning.

Printre acestea se numără proiecte bazate pe noile Rolls-Royce Cullinan, Bentley Continental GT Convertible şi noul Flying Spur, Audi RS 6 Avant, Lamborghini Urus, etc. Despre toate pe scurt în cele ce urmează. De notat că toate părţile din fibră de carbon sunt realizate in-house şi nu se bazează pe furnizori externi sau parteneri.

https://vimeo.com/394398494

Mansory Coastline – un proiect bazat pe cel mai scump SUV de serie din lume, noul Rolls-Royce Cullinan. Maşina a primit un nou bodykit exterior, toate părţile componente fiind realizate din fibră de carbon forjată, inclusiv capota şi spoilerul spate. Culorile folosite pentru caroserie sunt “oceanblue” şi cea contrastantă “secret silver”, ambele cu finisaj mat, pe lângă liniile longitudinale laterale duble realizate din nou de către germani. Interiorul maşinii este retapiţat complet cu piele naturală într-o nuanţă de turcoaz. Volanul este la fel diferit. Jantele forjate măsoară 24 de inci.

Se anunţă şi despre modificări de ordin tehnic la motor, împreună cu instalarea unui eşapament sport nou, care au făcut motorul său V12 de 6.75 litri să producă 610 CP şi 950 Nm de cuplu. Poate astfel accelera de pe loc şi până la 100 de km/h în 5.0 secunde şi rula cu maxim 280 de km/h.

În total vor fi realizate doar opt astfel de maşini. Un preţ de start se dezvăluie doar clienţilor.

Noul Audi RS 6 Avant reprezintă o premieră pentru Mansory pentru că este primul model nou marca Audi pe care l-a modificat (după o foarte mare pauză de când s-a ocupat doar de prima generaţie R8) şi astfel adaugă maşinile Audi la portofoliul său de produse.

Break-ul german s-a ales cu un nou bodykit exterior cu noi bare de protecţie, splitter, difuzor, praguri laterale, capotă, spoiler, toate evident din fibră de carbon şi vopsite într-o culoare neagră, în timp ce pentru accente se folosesc linii decorative de culoare portocalie. Jantele sunt forjate de 22 de inci. Interiorul este retapiţat complet cu Alcantara şi piele în culoare neagră şi portocalie pentru a face astfel legătură cu exteriorul. Volanul este la fel diferit.

Se anunţă şi despre modificări de ordin tehnic la motor, împreună cu instalarea unui eşapament sport nou, care au făcut ca motorul său V8 de 4.0 litri să genereze tocmai 730 CP şi 1.000 Nm de cuplu. Poate astfel accelera de pe loc şi până la 100 de km/h în 3.2 secunde. Dacă s-a modificat viteza maximă nu se anunţă, însă în caz că da, atunci poate rula cu peste 305 km/h.

Mansory Lamborghini Urus “Venatus” 2020 este un proiect pe baza primului SUV al mărcii italiene producătoare de maşini sport şi include acum şi un kit de performanţă spre deosebire de cel prezentat anul trecut la Geneva. Conversia completă include un nou bodykit exterior cu părţi componente realizate din fibră de carbon cu textură stealth. Aripile cu bosaje masive sunt destul de largi pentru a putea adăposti nişte roţi cu jante forjate şi uşoare de 24 de inci numite Yavin, în anvelope de mărimi 295/30 R24 şi 355/25 R24.

Caroseria acestui model concret este vopsită într-o nuanţă albastră specială, iar pentru contrast se folosesc accente în neon green. Habitaclul este retapiţat complet cu piele în aceeaşi culoare albastră şi cu accente în neon green. Interesant este că Mansory a luat butonul de pornire a motorului de pe consola centrală şi l-a montat pe acoperiş, lângă trapă, pentru ca şoferul să se simtă la volan ca într-un avion. Volanul este la fel diferit.

Şi pentru acest model se anunţă modificări de ordin tehnic sub capotă, alături de instalarea unui eşapament sport nou, care au făcut ca motorul său V8 de 4.0 litri să genereze tocmai 810 CP şi 1.000 Nm de cuplu. Poate astfel accelera de pe loc şi până la 100 de km/h în 3.3 secunde. Viteza maximă i-a fost mărită până la 320 km/h.

Mansory a modificat şi noul Bentley Continental GT V8 Convertible, după ce a pus mâna pe modelul cu motor W12, inclusiv în caroserie coupe. Conversia completă include un nou bodykit exterior cu părţi componente realizate din fibră de carbon, inclusiv o nouă capotă. Jantele sunt forjate, în mărimi de 10×22 inci pe faţă şi 12×22 inci pe spate.

Caroseria acestui model concret este vopsită într-o nuanţă neagră mată, iar pentru contrast se folosesc accente în chrome oxide green. Habitaclul este retapiţat complet cu piele în aceeaşi nuanţă chrome oxide green, iar pe lângă inserţii tradiţionale din fibră de carbon se utilizează şi inserţii din piele 3D cu suprafeţe scoase în relief. A fost instalat şi un volan diferit.

Şi pentru acest model se anunţă modificări de ordin tehnic sub capotă, alături de instalarea unui eşapament sport nou, care au făcut ca motorul său V8 de 4.0 litri să genereze 640 CP şi 890 Nm de cuplu. Poate astfel accelera de pe loc şi până la 100 de km/h în 3.8 secunde. Viteza maximă i-a fost mărită până la 330 km/h.

Încă o noutate este poate primul program de tuning pentru noul Bentley Flying Spur! Conversia completă include un nou bodykit exterior cu părţi componente realizate din fibră de carbon, inclusiv o nouă capotă. Jantele sunt forjate, în mărimi de 22 de inci.

Caroseria acestui model concret este vopsită într-o nuanţă neagră lucioasă, iar pentru contrast se folosesc accente roşii. Habitaclul este retapiţat complet cu piele, iar pe lângă inserţii tradiţionale din fibră de carbon se utilizează şi inserţii din piele 3D cu suprafeţe scoase în relief.

Şi pentru acest model se anunţă modificări de ordin tehnic sub capotă, alături de instalarea unui eşapament sport nou, care au făcut ca motorul său W12 twin-turbo de 6.0 litri să genereze 710 CP şi 1.000 Nm de cuplu. Poate astfel accelera de pe loc şi până la 100 de km/h în 3.6 secunde. Viteza maximă i-a fost mărită de la 333 până 340 km/h!!!

https://vimeo.com/395735279

Mansory a prezentat un program de actualizare proaspăt și în mod tradițional cuprinzător şi pentru Range Rover Sport SVR facelift – l-au îmbrăcat pe marele britanic într-un costum din fibră de carbon și l-au făcut mai puternic.

Şi vizibil este mai puternic: +60 mm în lățime datorită arcurilor umflate, corpuri LED suplimentare și jante de 23 inci în anvelope de mărimi 315/25, precum și o capotă din fibră de carbon, difuzor, spoiler, carcase oglinzi retrovizoare, etc. În interior a apărut o tapițerie din piele albastră matlasată și un volan ușor diferit.

Sub capotă, Mansory propune modificări pentru ca propulsorul să producă 620 CP şi 800 Nm de cuplu în loc de 550 CP şi 680 Nm. Cum s-a schimbat dinamica maşinii nu se specifică, însă mai primeşte şi un eşapament sport.

Într-un final, atelierul german de tuning anunţă despre extinderea portofoliul de produse și prezintă pentru prima dată o maşină blindată pe baza noului G 63 AMG, combinată cu un kit de conversie completă. Acesta din urmă a fost proiectat în aşa fel încât să nu dea de gol faptul că SUV-ul rezistă la focuri de armă.

Maşina din imagini dispune de o caroserie acoperită practic integral cu panouri din fibră de carbon cu textură vizibilă. Opţional se propune mărirea puterii motorului până la 700 CP/950 Nm sau 800 CP/1.050 Nm. Procesul de blindare poate fi realizat conform standardelor VPAM4 sau VPAM7.

Interiorul se personalizează complet la cererea proprietarului şi include două scaune individuale în locul banchetei din spate. Dificil de imaginat la cât ar putea ajunge să coste o astfel de maşină.

https://vimeo.com/395931185

Vezi aici şi alte maşini modificate de Mansory

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise