(video) Noului Mercedes-AMG GLE 53 facelift i-a fost schimbat sistemul de propulsie şi şasiul

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Puternicul crossover Mercedes-AMG GLE 53 a debutat în 2019, fiind un performant hibrid care avea să ofere 435 CP şi 520 Nm, alături de alţi 22 CP şi 250 Nm pentru o perioadă scurtă de timp. Acum modelul, în cadrul facelift-ului, a fost modernizat şi la capitolul tehnic, transformându-se dintr-un mild hybrid în plug-in hybrid.

Caracteristici cheie:

  • Sub capotă a rămas motorul turbo de 3.0 litri şi cu șase cilindri în linie (seria M256), însă acesta a beneficiat de un nou program de control și un sistem de răcire modificat, printre altele. Toate au făcut posibilă creșterea puterii de la 435 până la 449 CP, iar a cuplului până la 560 Nm.
  • Demarorul-generator de 48V şi compresorul auxiliar acţionat electric au fost eliminate, rolul lor fiind îndeplinit acum de un electromotor sincron cu rotor excitat permanent (136 CP/480 Nm). Acesta este încorporat în cutia de viteze AMG SPEEDSHIFT TCT cu nouă trepte și pune în aplicare toate forţele din momentul startului de pe loc.
  • Puterea totală a sistemului PHEV se ridică la 544 CP și 750 Nm. Sistemul de tracţiune integrală este unul AMG Performance 4MATIC+ complet variabil, cu ambreiaj pe puntea din față. Timpul de accelerație până la 100 km/h a fost redus de la 5.3 la 4.7 secunde. Viteza maximă a rămas limitată electronic la 250 km/h (în modul electric la 140 km/h). Consumul mixt declarat: 1.2-1.5 litri la 100 km parcurşi.
  • Au fost adăugate două moduri de conducere – Electric și Battery Hold. Primul transferă maşina complet pe electricitate şi permite atingerea unei autonomii de până la 87 km. Al doilea prevede păstrarea nivelului de încărcare a bateriei și limitează (într-o combinație de condiții) puterea unităţii de propulsie la 25% din maximum pentru a păstra energia în baterie.
  • Compania spune că modelul a beneficiat de un şasiu nou dezvoltat. Printre altele, suspensia pneumatică AMG RIDE CONTROL a fost modificată cu hardware și software nou, deoarece mașina a devenit vizibil mai grea. Greutatea exactă nu s-a menţionat, însă un surplus vine şi de la bateria cu o capacitate de 31.2 kWh. Pe lângă stabilizatorii pasivi noi pe ambele punţi, noi amortizoare adaptive sunt instalate pe puntea din spate, iar noi tampoane de oprire au fost montate în barele frontale.
  • Un încărcător cu o putere de 11 kW este la bord pentru încărcare AC. În plus, la cerere este disponibil un încărcător rapid DC de 60 kW pentru curent continuu. Acest lucru permite încărcarea bateriei de la 10 la 80% în 20 de minute.
  • Vine standard cu jante din aliaj ușor de 21 inchi. Sistemul de frânare de înaltă performanță AMG are discuri de frână ventilate intern care măsoară 400×38 mm pe puntea din față cu etriere fixe cu șase pistoane și 370×32 mm pe puntea din spate cu etriere flotante cu un singur piston.
  • Modelul poate fi recunoscut prin elemente speciale de design în interior și în exterior. Fluxul de aer de răcire integrat în centrul protecției frontale este deschis, deoarece aici se află un răcitor suplimentar. Insignele specifice de pe aripile din față și din spate indică tracțiunea electrificată. În interior, sistemul de infotainment MBUX include afișaje și funcții specifice hibridului.
  • Echipamentul standard include, printre altele, trapa panoramică electrică, scaune față încălzite, asistentul adaptiv pentru faza lungă și integrarea smartphone-ului. În plus, sistemul de evacuare AMG performance comutabil, sistemul audio Burmester, pachetul de memorie, parking pilot la 360 de grade, pachetul KEYLESS GO și asistentul pentru unghiul mort sunt la bord. Există, de asemenea, cea mai recentă generație a volanului AMG performance. Janta volanului poate fi încălzită opțional și poate fi comandată și cu aspect carbon. 
    • Dotarea standard de pe varianta Coupe este și mai extinsă: aer condiționat pentru locurile din față, funcția de realitate augmentată MBUX și farurile LED MULTIBEAM sunt de asemenea standard.

Prețurile nu sunt deloc modeste. Cel de start pentru SUV este de 125.515 euro, iar al variantei Coupe pleacă de la 133.851 euro. Ţinând cont de puterea crescută, noul GLE 53 este destinat să înlocuiască parțial modelul GLE 63 (571 CP) care a fost exclus din gamă. Pentru comparaţie, în Germania un Mercedes-AMG GLC 63 S E PERFORMANCE cu 680 CP costă de la 121.856 euro.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise