(video) Premieră: Noul Mercedes-AMG GLC se propune în două versiuni de performanţă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mercedes-Benz a dat celor de la Mercedes-AMG noua generaţie GLC pentru a o prepara aşa cum ştiu mai bine la moment, iar rezultatul se poate vedea în două versiuni de performanţă, valabile deocamdată pentru maşina în caroserie originală, non-coupe.

Modelul entry-level va fi GLC 43 4MATIC (pentru care se declară un consum mixt de 9.8-10.2 litri/100 km), iar vârful de gamă va fi hibridul GLC 63 S E PERFORMANCE (7.5 l/100 km).

Caracteristici cheie:

  • La exterior și la interior, numeroase detalii specifice AMG subliniază în egală măsură caracterul dinamic și de înaltă calitate. 
    • În designul exterior, acestea includ grila radiatorului specifică AMG cu bare verticale și șorțul față AMG cu flics-uri, prize de aer sportive și ornamente cromate. Flics-urile, prizele mari de aer și perdelele de aer direcționează fluxul de aer în mod specific către diferitele funcții. Panourile laterale integrate armonios, șorțul din spate cu un difuzor simplist (pe GLC 43) sau un difuzor mai pronunțat (GLC 63 S) și cele două feluri de terminaţii de eşapament completează designul.
    • Pentru exterior, opţionale, mai sunt valabile pachetele decorative AMG Exterior Night Package, AMG Night Package Exterior II, AMG Carbon Exterior Package şi AMG Styling Package.
    • În interior, scaunele AMG tapiţate cu piele artificială ARTICO/microfibră MICROCUT AMG cu grafică și cusături distinctive adaugă o notă sportivă. Opțional, este disponibilă tapițeria din piele naturală și piele nappa cu emblema AMG în relief pe tetierele frontale. Scaunele AMG Performance sunt de asemenea disponibile opțional.
    • Volanul AMG Performance îmbrăcat în piele Nappa (pe GLC 43) sau în combinaţia piele Nappa/microfibră MICROCUT (pe GLC 63 S) vine standard. Este aplatizat în partea de jos, perforat în zona de prindere și echipat cu padele din aluminiu în spate. Cei doi sateliţi rotunzi permit operarea rapidă și fără greșeală a diferitelor funcții dinamice de conducere și a programelor de conducere AMG DYNAMIC SELECT. 
    • Atmosfera sportivă și luxoasă este completată de pedalele sport AMG, covorașele AMG și panourile de prag iluminate cu inscripții AMG.
  • Sistemul de infotainment MBUX include diverse afișaje și funcții specifice AMG, care se arată fie pe panoul de instrumente, fie pe ecranul central vertical, fie prin head-up display-ul opţional. Stilul exclusiv „Supersport” oferă opțiunea de a afișa diferite conținuturi printr-o structură verticală. Acesta include un meniu de configurare care afișează setările curente ale suspensiei sau transmisiei. În plus, șoferul poate avea o hartă de navigație sau date de consum afișate în stil „Supersport”.
  • Maşinile pot fi dotate şi cu un AMG TRACK PACE (standard pe GLC 63 S, opțional pentru GLC 43) – un data logger pentru utilizare pe circuit. Software-ul înregistrează peste 80 de date specifice ale vehiculului, cum ar fi viteza, accelerația și unghiul de virare de 10 ori pe secundă în timpul condusului. De asemenea, informative sunt afișarea timpilor de tur și pe sector, precum și instrumentele suplimentare de antrenament și analiză.
  • Versiunea GLC 43 4MATIC este alimentată de un benzinar de 2.0 litri şi cu patru cilindri în linie M139l, care a fost conectat la un turbocompresor electric acţionat de gazele de eșapament (introdus pe Mercedes-AMG SL 43) şi alimentat electric de sistemul de 48V de la bord.
    • Produce 421 CP la 6.750 rpm şi 500 Nm la 5.000 rpm. În funcție de situație, sistemul oferă, pentru scurt timp, un impuls suplimentar de 10 kW (14 CP) din partea demarorului-generator cu o curea (BSG), astfel încât motorizarea poate fi considerată una mild hybrid.
    • Face modelul dat 0-100 km/h în 4.8 secunde, iar viteza maximă e limitată electronic la 250 km/h.
  • Versiunea GLC 63 S E PERFORMANCE utilizează acelaşi benzinar şi acelaşi turbocompresor electric acţionat de gazele de eșapament, doar că acesta din urmă este alimentat de sistemul electric de 400V de la bord. De unul singur produce 476 CP la 6.725 rpm şi 545 Nm de la 5.250 rpm.
    • Însă aici benzinarul este asistat de un motor electric sincron excitat permanent cu 204 CP (montat pe puntea spate, unde este integrat cu o transmisie cu două trepte comutabile electric și un diferențial cu alunecare limitată controlat electronic, în ceea ce se numeşte unitate electrică compactă (EDU).
    • Din sistem mai face parte o baterie ușoară de înaltă performanță, amplasată deasupra punții din spate (instalată şi pe noul Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE). Are o capacitate de 6.1 kWh şi poate injecta 80 kW putere continuă sau 150 kW putere de vârf timp de 10 secunde. Încărcarea sa are loc prin recuperare sau prin încărcătorul de bord de 3.7 kW, astfel că maşina poate fi considerată una plug-in hybrid. Dat fiind faptul că este proiectată pentru livrarea și consumul rapid de energie, nu pentru cea mai lungă autonomie posibilă, cu energie electrică se vor putea parcurge maximum 12 km.
    • Puterea totală a sistemului este de 500 kW (680 CP), iar cuplul maxim este de 1.020 Nm! Poate realiza 0-100 km/h în 3.5 secunde şi atinge maximum 280 km/h.
  • Puterea este transmisă la ambele modele prin transmisia AMG SPEEDSHIFT MCT 9G (MCT = Multi-Clutch Transmission), în care un ambreiaj umed înlocuiește convertizorul de cuplu. Dispune şi de un Launch Control.
    • La GLC 43, tracțiunea integrală AMG Performance 4MATIC oferă o distribuție permanentă a puterii între osiile faţă/spate în raport de 31/69%. Configurația orientată spre spate oferă o manevrabilitate dinamică mai bună, inclusiv o accelerație laterală mai mare și o tracțiune sporită la accelerare. 
    • La GLC 63 S, tracțiunea integrală complet variabilă AMG Performance 4MATIC+ poate propune un raport 50/50 sau până la 100% spre spate.
    • Programele de conducere AMG DYNAMIC SELECT sunt cinci pentru GLC 43 sau opt pentru GLC 63 S.
  • Ambele modele sunt echipate cu suspensie cu arcuri de oțel AMG RIDE CONTROL cu sistem de amortizare adaptiv, însă doar modelul de top vine standard şi cu stabilizarea activă a ruliului AMG ACTIVE RIDE CONTROL, alimentată de o subrețea suplimentară de 48V.
    • Ambele modele mai sunt dotate standard cu direcție AMG în trei trepte, sensibilă la viteză, dar şi roţi posterioare directoare (cu un unghi maxim de virare de 2.5 grade).
    • GLC 43 are discuri de frână ventilate intern și perforate de 370×36 mm pe puntea din faţă şi de 360×26 mm pe cea din spate (cu etriere fixe cu 4 pistoane şi etriere flotante cu un singur piston, respectiv).
    • GLC 63 S are standard sistemul de frânare compozit de înaltă performanță AMG cu etriere fixe cu 6 pistoane în față (discuri de frână ventilate intern și perforate de 390×36 mm) și etriere flotante cu un piston în spate (discuri de frână ventilate intern și perforate 370×26 mm).
    • Ambele maşini mai dispun de un eşapament AMG, însă cu sunet specific în parte.
  • La momentul lansării pe piaţă, modelul GLC 63 S E PERFORMANCE poate fi comandat timp de un an în ediţia limitată Edition 1, cu: una din culorile graphite grey magno sau high-tech silver magno, jante forjate la 21 inchi, etriere galbene. Standard mai vin pachetele AMG Aerodynamics Package, AMG Exterior Night Package şi AMG Exterior Night Package II, capac AMG pentru rezervor, scaune AMG Performance, multiple inscripţii Edition 1, o husă pentru caroserie şi multe altele.

Preţul de start al maşinilor deocamdată nu s-a anunţat.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise