(video) Premieră: Noul Mercedes-AMG SL 43 – cu patru cilindri şi turbocompresor luat din Formula 1

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mercedes-AMG introduce o versiune de bază mai accesibilă pentru noua decapotabilă SL. Noul SL 43 AMG vine pe piaţă cu o inovaţie pentru un automobil stradal de producţie în serie!

Noul model entry-level din familia SL strălucește și cu echipamente standard extinse. În plus, numeroase opțiuni care sporesc confortul și siguranța oferă o gamă largă de posibilități de individualizare.

Caracteristici cheie:

  • Este primul vehicul produs în serie din lume care dispune de un turbocompresor electric acţionat de gazele de eșapament. Această tehnologie vine direct din Formula 1 și rezolvă compromisul dintre un compresor mic, cu răspuns rapid, care atinge totuși o putere de vârf relativ scăzută și un compresor mare, cu putere de vârf mare, care răspunde cu o întârziere.
    • Principiul de funcționare al turbocompresorului electric se bazează pe aceeași tehnologie folosită de echipa Mercedes-AMG Petronas F1. Un mic motor electric, subţire de aproximativ patru centimetri, este integrat direct pe arborele turbocompresorului, între roata turbinei din partea de evacuare și roata compresorului din partea de admisie. Controlat electronic, acesta antrenează direct arborele turbocompresorului și accelerează astfel roata compresorului înainte ca fluxul de gaze de eșapament să înceapă să-l antreneze în mod convențional.
    • Soluţia îmbunătățește semnificativ răspunsul imediat de la turația de ralanti și pe întreaga gamă de turații a motorului. Motorul cu ardere răspunde și mai spontan la aportul pedalei de accelerație, în timp ce experiența generală de condus este mai dinamică. 
    • În plus, electrificarea turbocompresorului permite un cuplu mai mare la turații mici. Acest lucru crește, de asemenea, agilitatea și optimizează accelerația de pe loc. Chiar și atunci când șoferul ia piciorul de pe accelerație sau acționează frânele, tehnologia turbocompresorului electric este capabilă să mențină presiunea de supraalimentare în orice moment. Acest lucru asigură un răspuns imediat continuu.
    • Turbocompresorul, care este alimentat prin sistemul electric de la bord de 48V, funcționează la viteze de până la 170.000 rpm, ceea ce permite un debit de aer foarte mare. Turbocompresorul, motorul electric și electronica de putere sunt conectate la circuitul de răcire al motorului cu ardere internă pentru a crea în orice moment un mediu de temperatură optim. 
  • În combinație cu motorul M139 de doi litri, cu patru cilindri în linie, sistemul de propulsie produce o putere nominală de 381 CP la 6.750 rpm şi un cuplu maxim de 480 Nm, disponibil între 3.250-5.000 rpm. În funcție de situație, sistemul garantează și un impuls suplimentar de 14 CP, pentru o perioadă scurtă de timp, de la demarorul-generator cu o curea (RSG).
  • Acest M139, care a fost folosit până acum doar aşezat transversal în modelele compacte Mercedes‑AMG fără turbocompresor electric de evacuare, este montat longitudinal sub capota lui SL 43. De asemenea, acest nou model de bază dispune doar de tracţiune spate şi este combinat pentru prima dată cu transmisia AMG SPEEDSHIFT MCT 9G (MCT = Multi-Clutch Transmission). Un ambreiaj umed înlocuiește convertizorul de cuplu. Dispune şi de funcția RACE START (launch control).
  • Noul SL 43 poate realiza 0-100 km/h în 4.9 secunde. Viteza maximă este limitată la 275 km/h.
  • Designul exterior al noului SL 43 diferă în detalii individuale de cele două modele cu opt cilindri. De exemplu, are bare de protecţie diferențiate şi terminaţii de eşapament rotunde. Jantele standard din aliaj uşor măsoară 19 inci, iar opţionale sunt unele optimizate aerodinamic de 20 sau 21 inci.
  • În total se oferă 12 finisaje de vopsea, inclusiv cele două culori exclusive pentru SL – hyper blue metallic şi MANUFAKTUR monza grey magno – alături de trei variante de culoare pentru acoperiș și câteva modele noi de jante. Opţionale sunt AMG Exterior Chrome Package, AMG Night Package, AMG Night Package II şi AMG Exterior Carbon Package
  • Un opțional Aerodynamics Package include nişte elemente mai mari pe barele de protecţie și un difuzor posterior mai mare, pentru a se genera mai multă forţă de apăsare, cât și rezistență aerodinamică. La acestea contribuie și pragurile de viteză modificate ale spoilerului, cu un unghi mai abrupt de atac de 26.5 grade (în loc de 22 de grade) în poziția Dynamic.
  • SL 43 este echipat standard cu o gamă largă de scaune de lux reglabile electric şi manual, într-o combinație de piele și țesătură artificială ARTICO. 
    • Huse pentru scaune din piele, piele Nappa și piele Nappa AMG sunt disponibile opțional, la fel ca și scaunele sport AMG și scaunele AMG Performance cu designul lor sculptural. 
    • Tapițeria disponibilă opțional în MANUFAKTUR macchiato beige/titanium grey sau MANUFAKTUR truffle brown/black asigură o notă deosebit de exclusivistă. 
    • Scaunele AMG Performance pot fi tapițate şi într-o combinație de piele Nappa și microfibră DINAMICA cu cusături decorative galbene sau roșii.
    • Pe lângă negrul lucios standard, elementele decorative și consola centrală sunt disponibile în aluminiu, carbon sau MANUFAKTUR chrome black. Volanul AMG Performance cu încălzire opțională este disponibil în piele Nappa sau piele Nappa/microfibră MICROCUT.
  • Standard, noul SL 43 mai vine echipat cu o suspensie din oțel AMG RIDE CONTROL nou dezvoltată, cu amortizoare deosebit de puternice din aluminiu și arcuri elicoidale ușoare. 
    • Noul SL este primul vehicul de serie de la Mercedes-AMG care dispune de o punte față multi-link, cu cinci brațe dispuse în întregime în interiorul jantei. Acest lucru îmbunătățește semnificativ cinematica. Pe puntea din spate, la fel, un design cu cinci brațe este folosit.
    • Pentru a reduce masele nesuspendate, toate legăturile de suspensie, articulațiile de direcție și suporturile roților de ambele punţi sunt fabricate din aluminiu forjat.
    • O altă măsură de construcție ușoară se referă la stabilizatorii sub forma unor bare de torsiune, găsite pe ambele punţi ale lui SL 43. Datorită grosimii variabile a peretelui, greutatea acestora poate fi redusă. Grosimea maximă a peretelui este acum utilizată doar acolo unde este necesară din cauza sarcinii maxime, în acest caz fiind vorba despre zona suporturilor de cauciuc.
    • O suspensie AMG adaptivă este disponibilă opţional. Poate fi reglată în trei etape, independent de modurile de conducere, prin intermediul unui buton dedicat.
  • Mecanismele de frânare conţin discuri compozite de 390/360 mm (cu 6/1 pistoni în etriere). Discul de frână (din oțel turnat) și recipientul discului de frână (din aluminiu) sunt acum conectate cu știfturi speciali. Acest design economisește spațiu, care este folosit pentru o răcire și mai bună a frânelor. 
    • Perforarea direcțională este, de asemenea, nouă: pe lângă reducerea greutății și o mai bună disipare a căldurii, această soluție are de câştigat cu un răspuns mai rapid în condiții umede, precum și cu o mai bună curățare a plăcuțelor după frânare.
    • Funcțiile de confort includ Hill Start Assist, precum și pre-filling și frânare uscată în condiții umede. 
    • Când motorul este deconectat și vehiculul staționează, este activată automată frâna de parcare şi modul Parking. La pornire, frâna de parcare electrică este eliberată automat.
  • Mercedes-AMG SL 43 mai poate fi echipat opțional cu direcție activă pe puntea din spate (HAL). În funcție de viteză, roțile din spate virează fie în sens opus (până la 100 km/h), fie în aceeași direcție (la peste 100 km/h) ca și roțile din față. Sistemul permite astfel atât caracteristici de conducere agile, cât și stabile. Raportul de direcție al roților din față este mai direct, ceea ce face mai ușor de virat vehiculul la limită, cu un efort mai mic de direcție.
  • Cele cinci moduri de conducere din sistemul AMG DYNAMIC SELECT (Slippery, Comfort, Sport, Sport + și Individual), precum și modul RACE inclus în pachetul opțional AMG DYNAMIC PLUS, permit transformarea maşinii din una confortabilă la una foarte dinamică. Modelele SL au și AMG DYNAMICS. Acest control integrat al dinamicii vehiculului extinde funcțiile de stabilizare ale ESP cu intervenții care sporesc agilitatea caracteristicii de direcție și în funcțiile suplimentare ESP.
  • Un opţional AMG DYNAMIC PLUS Package include: suporturi dinamice pentru motor (conectează motorul mai rigid sau mai flexibil la caroserie, în funcție de situația de condus), diferenţial spate cu alunecare limitată AMG (controlat electronic), mod de condus RACE (selectabil ca mod suplimentar de condus prin butoanele de pe volan), o gardă la sol redusă cu 10 mm şi etriere de frână AMG vopsite în culoarea galbenă.

Un preţ de start nu a fost anunţat deocamdată, însă ar trebui să fie în jurul a 140.000-150.000 de euro, reieșind că al unui SL 55 cu V8 pornește de la aproximativ 160 de mii.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/