(video) Auto Guangzhou 2021: Premieră – Noul GAC Aion LX Plus se laudă cu o autonomie electrică de peste 1000 de km

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Salonul Auto Internaţional de la Guangzhou cu adevărat abundă în premiere, însă noi identificăm şi vă relatăm doar despre cele mai interesante, inclusiv despre unele care pot fi în perspectivă disponibile şi în afara Chinei. Următorul pe listă este noul Aion LX Plus, un crossover complet electric lansat sub brandul Aion al GAC Group (Guangzhou Automobile Group).

Modelul este o versiune modernizată a lui GAC ​​Aion LX care a fost dezvăluit în 2019 şi promite o autonomie de peste 1.000 de km!

Caracteristici cheie:

  • Este un crossover de dimensiuni medii, puţin mai mare decât un BMW X3: 4.835 x 1.935 x 1.685 x 2.920 mm. Este construit pe platforma modulară GEP (GAC Electric Platform) care permite diferite dimensiuni și configurații de suspensie.
  • În timp ce CLTC (ciclul de testare al vehiculelor ușoare din China) este un standard diferit în comparație cu WLTP din Europa sau EPA din SUA, o autonomie de până la 1.008 km este o realizare, mai ales pentru un SUV compact!
  • În cazul lui Aion LX Plus, aceasta poate fi înregistrată prin intermediul unui set de baterii cu o capacitate de tocmai 144.4 kWh! Bateria litiu-ion folosește o tehnologie brevetată ​​cu foi elastice (Sponge silicon negative plate battery technology), ceea ce o face cu 20% mai compactă și cu 14% mai ușoară decât una tradițională, în timp ce densitatea de energie este de 205 Wh/kg.
  • Tehnologia bateriei își propune să înlocuiască materialele anodice tradiționale din grafit cu unele care conțin siliciu, permițând astfel creșterea capacității. GAC a declarat anterior că institutul său de cercetare a dezvoltat tehnologia pentru a face foaia anodului de siliciu din interiorul bateriei la fel de moale ca un burete (după 10 ani de planificare și 5 ani de cercetare).
  • Sistemul electric de la bord este unul modern de 800V, iar puterea maximă de încărcare este de 480 kW! O astfel de încărcare rapidă va putea fi efectuată de la staţii de firmă, o reţea fiind în prezent în amenajare (primele 100 de terminale se vor da în exploatare în China până la sfârşitul anului curent, conform planurilor).
  • Modelul este echipat cu două motoare electrice care produc combinat 734 CP. Puterea este transmisă spre toate cele patru roţi prin intermediul unei transmisii cu două trepte. Această versiune de top este capabilă de un sprint 0-100 km/h în 2.9 secunde, conform producătorului.
  • Aion va oferi, de asemenea, variante mai „slabe” ale modelului LX Plus, cu o capacitate mai mică a bateriei și motoare electrice deforţate.
  • O altă actualizare importantă (opţiune) sunt un set de LiDAR-uri de a doua generaţie provenite de la RoboSense, care îi aduc maşinii capacități mai bune de conducere autonomă (dintr-un total de 35 senzori de înaltă performanţă). Acestea sunt vizibile din exterior, unul fiind montat pe acoperiș deasupra parbrizului, iar altele două fiind integrate în aripile frontale, acoperind şi monitorizând un unghi de 300 de grade.
  • În termeni de design exterior: fața a fost reproiectată, fiind mai curată datorită aspectului fără grilă și a barei de protecție mai sculptate, cu două prize de admisie a aerului și un splitter pronunțat. Farurile LED sunt păstrate, în timp ce profilul și partea din spate sportivă arată identic.
  • În interior, planşa de bord reproiectată include un ecran tactil de infotainment de 15.6 inci cu hardware actualizat sub forma procesorului Qualcomm 8155 cu 8 nuclee, alături de un nou software numit ADiGO 4.0. Restul cabinei prezintă aspect familiar, în timp ce echipamentele includ o trapă panoram ică, un sistem audio cu 10 difuzoare de la Alpine, tapiţerie din piele Nappa, încărcător wireless, etc.

Preţul de start nu a fost dezvăluit, dar se aşteaptă să fie mai scump decât un Aion LX, care poate ajunge să coste maxim 55.000 de dolari.

Nişte prim contacte în chineză pentru a vedea cum arată maşina în realitate:

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata