(video) ABB anunţă lansarea celei mai puternice staţii de încărcare din lume, deşi chinezii pot spune altceva

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Concernul suedezo-elvețian ABB este deja bine cunoscut pe piața stațiilor de încărcare pentru vehicule electrice. Şi se demonstrează acest lucru inclusiv din cifre: din 2010 şi până în prezent a vândut peste 460.000 de încărcătoare! 

Dintre acestea, marea majoritate sunt în principal terminale AC relativ ieftine, iar peste 21.000 sunt staţii de încărcare rapidă cu folosire de curent direct. Dar acum programul de producție all ABB include cea mai puternică stație de încărcare din lume (după cum afirmă producătorul) numită Terra 360.

Capacitatea noii staţii este de 360 kW şi nu impresionează prea mult cu acest număr, reieşind din faptul că staţiile din reţeaua IONITY sunt capabile să propună până la 350 kW. Dar şi ce folos ar fi din ea dacă la momentul de faţă nu există electromobile de serie care să se poată încărca cu peste 350 kW?

Oricum, până vor apărea astfel de maşini, ABB afirmă că noua staţie va permite încărcarea oricăror baterii a electromobilelor actuale în mai puţin de 15 minute. Iar pentru o autonomie de 100 de km va fi necesar de stat în priză mai puţin de trei minute.

Dar spre deosebire de terminalele IONITY, un alt avantaj al Terra 360 este capacitatea de a alimenta cu energie până la patru vehicule electrice concomitent, deşi în acest caz puterea maximă va fi împărțită între mașinile conectate.

Pe drumurile europene, stațiile de încărcare Terra 360 vor apărea de la sfârșitul acestui an. Iar anul viitor, ABB va începe să le vândă în SUA, America Latină și Asia.

Evenimentul de prezentare în reluare

Însă chiar să fie corectă afirmaţia companiei ABB, precum că a creat cel mai puternic încărcător pentru electromobile din lume? La începutul lunii septembrie a devenit cunoscut că în acestă vară compania chineză Aion a prezentat-o pe cea mai performantă – 480 kW la 1000V! Prima staţie a început să funcționeze lângă aeroportul din Guangzhou, scrie CarNewsChina.

Conform informaţiilor disponibile, crossoverul electric GAC Aion V, care poate avea baterii de 60, 70 sau 80 kWh, se încarcă de la 30 la 80% în doar cinci minute. Iar de la 0 la 80% în doar opt minute!

Compania producătoare dă asigurări că încărcarea ultra-rapidă nu va afecta bateria. Spune că bateria de pe Aion V, spre deosebire de cele cu litiu care se degradează mai rapid, folosește o tehnologie nouă 3DG – structură 3D din grafen – care măreşte durata de viaţă până la un milion de kilometri.

Creatorii îşi numesc încărcătorul drept un salt cuantic pentru industria vehiculelor electrice. Odată cu popularizarea acestuia, alimentarea cu energie a bateriei nu va dura mai mult decât umplerea rezervorului cu carburant tradiţional. 

Aion intenționează să lanseze 100 de stații A480 până la sfârșitul anului și 2.000 până în 2025.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/