(video) Premieră pentru Chişinău: trecere de pietoni securizată cu butoane rutiere fotovoltaice

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

O trecere de pietoni de pe strada Miron Costin din capitală a fost securizată suplimentar cu aşa-zise butoane fotovoltaice încorporate. Echipamentul este o premieră pentru Chișinău, fiind pus la dispoziție de către un agent economic, în regim de testare.

Butoanele rutiere fotovoltaice au funcție de avertizare și ghidare a traficului, sporind atenția șoferilor pe timp de noapte sau în condiții de vizibilitate redusă, când șoferii pot avea dificultăți în a observa pietonii care doresc să traverseze strada.

Acestea reprezintă niște dispozitive de iluminat LED intermitente sau constante, care utilizează energia solară pentru a funcționa, captând-o și transformând-o în energie electrică. Butoanele delimitează trecerile de pietoni, astfel încât să ofere participanților la trafic o vizibilitate și o siguranță sporită.

Încorporate în beton asfaltic sau pavaj, acestea se potrivesc perfect cu suprafața drumului. De asemenea, sunt ușor de instalat și de întreținut, deoarece nu necesită cabluri de alimentare sau lucrări de rețele electrice.

În cazul în care aceste dispozitive își vor demonstra eficiența în sporirea siguranței și atenției șoferilor, se va examina posibilitatea utilizării butoanelor fotovoltaice și la alte treceri pietonale din oraș, mai ales la cele considerate cu risc sporit pentru pietoni.

Cmentariile sunt închise