Rușii au găsit cum să ieftinească semnificativ modelele de producție AURUS

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cum? Cu ajutorul prietenilor vecini! Mașinile AURUS vor primi în curând un set alternativ de agregate necesare propulsiei. Potrivit blogului Russkii Avtomobili, sedanul Senat și SUV-ul Komendant vor fi echipate cu un V6 de 3.0 litri, unul marca Great Wall Motor, care ar putea fi preluat în tandem cu o cutie de viteze.

Conform informațiilor, este vorba despre benzinarul twin-turbo GW V6 E30Z care este instalat pe modelul TANK 500 produs de Great Wall, în curând și pe teritoriul Federației Ruse. SUV-ul chinez îl folosește în combinație cu o cutie de viteze automată cu nouă trepte. Generează până la 360 CP și 500 Nm de cuplu.

Se vehiculează că benzinarul va fi parte a unui nou sistem de propulsie hibrid, în care motorul cu ardere internă nu este conectat mecanic la roți, ci doar generează energie care e stocată într-o baterie pentru alimentarea a cel puțin unui electromotor. Asemenea sisteme hibride sunt tot mai populare în China și va fi introdus cel mai probabil cu Senat facelift.

Amintim că modelele AURUS utilizează o platformă modulară originală și sunt la moment dotate cu un motor NAMI-4123 (V8 twin-turbo de 4.4 litri, 598 CP) + o cutie automată cu nouă trepte KATE-R932 + un electromotor de 38 CP între acestea.

V8-ul și cutia de viteze sunt produse local și într-un număr foarte mic, acesta fiind principalul motiv al costurilor foarte mari care se răsfrâng asupra prețurilor finale ale automobilelor. Utilizarea unui V6 de la GWM și încă asamblat local va contribui cu siguranță la reducerea semnificativă a costurilor și la atragerea mai multor clienți.

Apropo, într-un context, mai aflați că asamblarea mașinilor AURUS a început de curând pe o platformă din Dubai. Deocamdată Senat se află pe linie, iar în viitor se va adăuga și Komendant. Planurile mărcii sunt ca Orientul Mijlociu să devină principala piață de export. Mașinile vor fi vândute în primul rând pe piața din Emiratele Arabe Unite, după care cele asamblate în Dubai vor începe să fie furnizate în țări vecine.

Cmentariile sunt închise