(video) Auto Guangzhou 2021: Un nou brand auto de la GWM şi primul său model ce suportă încărcare de 480 kW

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Gigantul chinez Great Wall Motors continuă să ne uimească. La Salonul Auto Internațional de la Guangzhou, semnificativ mai mare în termeni de expozanți şi premiere decât cel de la Los Angeles care se desfăşoară în paralel, introduce un al şaselea brand auto după Haval, Wey, Ora, GWM Pickup şi Tank!

Mecha Dragon EV este primul electromobil al brandului Saloon! Iată-i logoul neobişnuit:

Caracteristici cheie:

  • Compania-fiică Shanghai Saloon Zhixing Industrial Co a fost înregistrată în decembrie 2020. Noul brand se va concentra exclusiv pe producţia şi lansarea de vehicule premium electrice și pe hidrogen. Preţurile acestora vor varia între 63 şi 126 de mii de dolari, ceea ce înseamnă că GWM intră pe teritoriul mărcii Hongqi și ale altor producători de maşini scumpe.
  • Saloon Mecha Dragon (numit Jijialong în China) a fost prezentat sub forma unui prototip pre-serie. Aflăm din primele informaţii că este un coupe cu patru portiere fără rame la geamuri şi o lungime de 5.2 metri. Are o caroserie concepută original, asemănător unei armuri mecanice, în stilul vehiculelor din jocul video Cyberpunk 2077.
  • Interiorul este modern şi este dedicat pentru patru pasageri, deşi locul central al banchetei posterioare mai poate fi luat unul. Planşa de bord este dominată de un panoul de bord digital separat, alături de un alt ecran care se întinde pe aproape toată lăţimea rămasă liberă. Volanul este unul cu două spiţe şi comenzi tactile.
  • Mai poate fi observat un sistem audio Harman Kardon, un scaner de amprentă pentru pornirea maşinii, scaune profilate, iluminare ambientală conturată, o tapiţerie de calitate cu aspect plăcut şi cusături contrastante, head-up display, etc.
  • Sedanul de performanță are două motoare electrice (câte unul pentru fiecare punte) cu un randament maxim de 551 CP și 750 Nm. Poate face 0-100 km/h în 3.7 secunde. Pe puntea din faţă are instalate mecanisme Brembo cu etriere cu patru pistoane.
  • Capacitatea bateriei este impresionantă – 115 kWh! Chinezii spun că autonomia estimativă cu bateria încărcată complet este de 802 km (ciclu vechi NEDC).
  • Sistemul electric de la bord funcţionează cu o tensiune modernă de 800V, în timp ce încărcătorul DC de la bord este proiectat să accepte o putere de până la 480 kW! Astfel spus, după doar 10 minute de stat în priză se vor putea parcurge alţi 400 de km! De notat că terminale de încărcare de o astfel de capacitate nu există încă nicăieri în lume decât în China!
  • Modelul va mai dispune de un avansat sistem de pilotare semi automatizată numit Captain-Cruise. De buna funcţionare a acestuia va răspunde PATRU LiDAR-uri, şapte camere, 12 radare cu ultrasunete şi un procesor cu o capacitate de 400 de trilioane de operații pe secundă!
  • Va mai avea un sistem de parcare automată și unul V2X pentru schimbul de date cu alte mașini și infrastructură rutieră.

Great Wall Motors promite să-i înceapă producția în masă în 2022. Ediţia de bun venit va număra 101 exemplare, fiecare cu un preţ de 76.000 de dolari.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/