(foto) Tunerii de la Posaidon se oferă să pună pe un E 63 S Estate până la 940 CP

Atelierul german Posaidon a dezvăluit detaliile unui program de tuning în mai multe etape pentru modelul actualizat Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ în caroserie break, deşi acesta e valabil şi pentru sedan.

Totuşi, pentru a-și demonstra capacitățile, specialiştii au ales varianta break și au promis că o vor accelera la capitolul dinamică pentru a fi comparabilă cu cea a unui Porsche 911 Turbo de generaţie anterioară.

Aşadar, pentru modificarea motorului V8 bi-turbo standard de 4.0 litri, care dezvoltă 612 CP şi 850 Nm în versiunea 63 S, se oferă patru stage-uri de sporire a performanțelor: 707 CP şi 1.000 Nm, 830 CP şi 1.100 Nm, 880 CP şi 1.200 Nm sau 940 CP şi 1.278 Nm!

În toate cazurile, timpul necesar acceleraţiei de pe loc şi până la 100 de km/h scade până la plus-minus 3.0 secunde, iar limitatorul de viteză este eliminat. Doar în cadrul primului Stage viteza maximă este limitată la 336 km/h, iar cu unul din celelalte active poate depăşi 350 km/h.

Se mai menţionează că în cazul Stage 1 se creşte puterea cu aproape 100 de CP doar prin chip tuning a unităţii electronice de control originale, fără nevoia de a monta alta suplimentară. Pentru Stage 2, 3 şi 4 se operează modificări hardware suplimentare şi optimizări a setărilor la fel asupra unităţii electronice de control originale.

În dependenţă de opţiunea de tuning aleasă, modificări hardware suplimentare înseamnă: turbocompresoare alternative, downpipes-uri noi cu convertizoare catalitice sportive, un sistem custom de evacuare a gazelor de eşapament, un nou filtru de aer mai performant, chiulase şi supape modificate, alături de un sistem de injecţie cu apă-metanol şi alte setări pentru cutia de viteză, etc.

La alegere atelierul mai poate propune câteva aplicaţii din fibră de carbon şi un set de autocolante. Costul produselor şi serviciilor se comunică doar la solicitare.

Vezi şi: (foto) Posaidon poate stoarce mai mulţi CP din noul G 63 AMG decât BRABUS – 940!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/