(video) Premieră mondială: Noile Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ Saloon & Estate facelift

Încă de la legendarul “Hammer” din 1986, clasa E cu motorul său superior a fost unul dintre modelele centrale care formează nucleul mărcii Mercedes-AMG. În ultima sa generație, dinamica sportivă a modelelor de performanță de la Affalterbach sunt combinate cu un confort considerabil mai mare și completate de o actualizare de design extinsă.

Ce s-a schimbat pe maşini în cadrul facelift-ului:

  • Priza de aer centrală de răcire, din secțiunea frontală complet restilizată, este semnificativ mai mare, iar grila radiatorului este acum specifică AMG cu 12 lame verticale şi o stea centrală.
  • Împreună cu farurile Multibeam LED mai plate, arcurile caracteristice ale roților modelului au fost evazate mai departe spre exterior (anterior dacă aripile faţă erau mai extinse cu 17 mm în comparaţie cu sedanul/break-ul de bază, acum sunt cu 27 mm) și capota cu două adâncituri scoase în evidenţă de două perechi de muchii, îi creează un aspect complet nou, considerabil mai dinamic.
  • Bara de protecţie frontală este remodelată într-un jet-wing design, cu trei prize mari și funcționale de aer, dar şi un splitter care influențează proporțiile generale ale vehiculului și, de asemenea, reduce semnificativ forţa de ridicare a punţii din faţă.
  • Au apărut noi modele de jante. Standard pe versiunile E 63 AMG se oferă de 19 inci, iar pe cele de top de 20 inci.
  • Opţionale sunt trei pachete cu inserţii decorative: AMG Night Package, AMG Exterior Carbon-Fibre Package I şi AMG Carbon-Fibre Package Exterior II.
  • Interiorul este, de asemenea, bine îmbunătățit: cockpit-ul cu ecran lat, noul volan AMG Performance și sistemul de infotainment MBUX cu funcții specifice AMG și afișaje subliniază apartenența maşinilor la familia AMG. Ecranele standard măsoară 10.25 inci, în timp ce unele opţionale măsoară 12.25 inci în diagonală (standard pe E 63 S).
  • Sub capotă nu s-a intervenit: au păstrat acelaşi motor V8 biturbo de 4.0 litri, care produce pe maşinile E 63 AMG – 571 CP/750 Nm, iar pe cele de top E 63 AMG S – 612 CP/850 Nm. Cutia de viteze este una AMG Speedshift MCT, realizată pe baza celei automate 9G-TRONIC, având însă în loc de un hidrotransformator un ambreiaj umed. Apropo, motorul este capabil la sarcini reduse să deconecteze patru cilindri.
  • Sistemul de tracţiune integrală a rămas pe loc, numit 4MATIC+, care foloseşte un ambreiaj controlat electronic pentru a conecta puntea din faţă a maşinii.
  • Singura actualizare mai esenţială, de ordin tehnic, este înlocuirea diferenţialului spate auto blocant mecanic, pe versiunea E 63, cu un diferențial controlat electronic, anterior rezervat doar pentru E 63 S. În schimb, modelul Mercedes-AMG E 63 S a păstrat o altă caracteristică care îl deosebește – modul Drift, în care ambreiajul este deblocat preventiv, cutia de viteze funcționează în modul manual, iar sistemul de stabilizare temporar “adoarme”.
  • Suspensia pneumatică cu amortizoare adaptive este oferită standard pe toate versiunile. Un eşapament AMG Performance rămâne opţional, la fel fiind şi mecanismele de frânare AMG Carbon Ceramic.
  • Caracteristicile dinamice au rămas neschimbate: 0-100 km/h în 3.5 şi 3.6 secunde poarte face sedanul/break-ul E 63 AMG, în timp ce versiunile S sunt mai rapide cu 0.1 secunde respectiv. Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h (sau 290 km/h cu opţionalul AMG Driver’s Package) pentru primele versiuni, în timp ce pentru cele de top se ridică la 300/290 km/h respectiv.

Preţurile de start ale modelelor nu au fost anunţate la moment.

Poţi afla mai multe detalii din comunicatul de presă oficial:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/