(video) Vloggerii americani sunt impresionați de sistemul de tracţiune integrală pe care l-a primit Toyota Camry

Mai mulţi jurnalişti şi vloggeri de peste ocean s-au arătat impresionaţi de sistemul de tracţiune integrală pe care Toyota l-a introdus acum un an pentru modelul Camry în specificaţie locală. Printre aceştia se numără şi echipa de la Fast Lane Car care au organizat şi un experiment neobişnuit, dar tradiţional deja pentru ei.

Testul se face cu scopul de a se demonstra cât de bine un sistem AWD poate distribui pe roţi cuplul generat de motor. Pentru asta, în diferite combinaţii, sub roţile unui sedan s-au plasat nişte mici platforme cu role care simulează lipsa de aderenţă cu suprafaţa carosabilă, de exemplu când maşina ajunge parţial pe gheaţă curată.

În prima etapă a testului, roțile din față s-au sprijinit pe aceste platforme. Sistemul de selectare a modurilor de rulare a fost lăsat în regimul Normal, iar toţi asistenţii electronici de stabilizare au fost lăsaţi activi. Pentru ca să coboare de pe role i-au fost necesare într-un final doar câteva secunde.

A doua etapă a testului a presupus plasarea platformelor în diagonală sub roțile stânga față și dreapta spate. În acest caz, componentelor electronice de la bord le-a luat puţin mai mult timp “să se gândească”, dar Camry totuşi s-a putut mişca şi coborî de pe ele.

Testul cel mai dificil părea iniţial cel cu trei roţi urcate pe platformele cu role, aderenţă având doar cea din față dreapta. Cu toate acestea, în această etapă timpul necesar maşinii pentru a ieşi din încurcătura simulată a fost aproape ca şi cel din testul anterior. Şi chiar dacă platformele au fost mutate cu locul pentru a lăsa pe asfalt doar roata din spate dreapta, efectul s-a dovedit a fi similar.

Organizatorii experimentului au numit cele văzute un rezultat impresionant, lăudând sistemul Traction Control al automobilului pentru capacitatea sa de a încetini rotirea roţilor fără aderenţă şi redirecţionarea cuplului spre cea sau cele care au aderenţă reală cu suprafaţa solului.

Recent Toyota a actualizat modelul Camry Hybrid pentru Europa:

https://autoblog.md/foto-premiera-europeana-toyota-camry-hybrid-s-a-ales-cu-un-facelift-discret/

Cmentariile sunt închise