(video) Apariție neașteptată în simulatorul Gran Turismo – un hypercar de la Skoda

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Skoda, care este asociată în mod tradițional cu mașini practice și relativ accesibile, și-a făcut primul hypercar electric. Însă nu pe bune, ci în mediul virtual.

Skoda Vision Gran Turismo a fost conceput într-un mod neașteptat pentru simulatorul Gran Turismo 7. Producătorul ceh se alătură astfel mai multor constructori de mașini sport care au făcut asta anterior.

Proiectul Vision Gran Turismo există de mai bine de zece ani, dar marca auto din Republica Cehă participă pentru prima dată la el. În conceptul său, Skoda a decis să combine trăsături ale prototipului sportiv participant în Le Mans (1100 OHC Spider din 1957) și elemente ale actualei identități corporative Modern Solid, care vor fi aplicate pe noile sale mașini electrice.

Skoda Vision Gran Turismo este un speedster cu un loc și o caroserie cu multe muchii ascuțite. Aripa posterioară este formată din două elemente separate, mobile. Se poate alege între două variante de livrea – una clasică în stilul mașinii de raliu 130 RS (campioana din 1977) sau una modernă împrumutată de la conceptul Vision 7S.

Scaunul ajustabil al singurului pilot a fost mutat spre puntea din spate și poziționat în centrul mașinii. Volanul de curse multifuncțional stă în fața unui monitor îngust, dar lat, care transmite în fundal de pe o cameră video posterioară cu unghi larg.

Hypercarul electric măsoară 4407 x 1947 x 949 mm și cântărește în mediul virtual 1.3 tone. Folosește suspensii de curse pushrod precum cele folosite pe mașinile din Formula E. Fiecare roată este acționată de un electromotor sincron individual. Puterea combinată a tuturor celor patru se ridică la 1088 CP și 1020 Nm. Energia provine dintr-o baterie de 87 kWh.

Gran Turismo 7 include peste 400 de mașini de la peste 60 de producători de automobile.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise