(video) Ford F-150 AT44 – o maşină rară construită în Islanda, probabil singura de felul ei

În prezent există foarte multe companii și ateliere care sunt gata să vă transforme maşina, fie ea un SUV sau un pick-up, într-un capabilă să îndure condiţiile dure de off-road, de care nu ar fi, inclusiv de iarnă. Una dintre cele mai renumite firme este cea originară din Islanda – Arctic Trucks.

Compania şi-a început activitatea în anii ’80 ai secolului trecut şi în prezent are reprezentanţe în 10 locaţii de pe glob. Iată pe scurt istoria sa:

Arctic Trucks a modernizat de-a lungul timpul zeci de exemplare Toyota Land Cruiser, Toyota Hilux, Isuzu D-Max, Nissan Navara, Volkswagen Amarok și pickup-uri de talie mare precum Ford F-350. Și iată că abia acum s-a ajuns şi la Ford F-150.

Până în prezent, nu se cunosc prea multe despre proiect. Potrivit șefului Arctic Trucks, Emil Grimsson, Ford F-150, care va avea probabil un indice AT44 suplimentar, a fost supus unui ciclu de testare de două săptămâni în Islanda înzăpezită. Inginerii notează că, datorită motorului V6 EcoBoost de 3.5 litri (375 CP) și combinației de ampatament lung cu o înălțime relativ mică a corpului, camioneta se comportă perfect în zăpadă adâncă.

Roțile pe care le are sunt compuse din nişte anvelope impunătoare marca Nokian de 44 de inci, care sunt acoperite deasupra cu nişte arcuri mult mai masive. Despre alte modificări nu se anunţă la moment, însă cel mai probabil atât cadrul, cât şi suspensia maşinii a avut de suferit modificări.

O listă finală cu lucrările făcute ar trebui să fie publicată mai aproape de data debutului. Livrările primelor exemplare modificate sunt programate să înceapă spre sfârșitul anului curent.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

GALERIE FOTO (sursă: flickr.com)

Vezi şi:

(video) Test Drive Premieră: Ford F-150 Raptor! L-am testat în SUA!

(foto) Peformanţă istorică. Hyundai Santa Fe – primul automobil care a traversat Antarctida

(video) Asta da anvelopă. Află cât cântăreşte şi ce diametru are cel mai nou pneu produs de Nokian

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/