(video) Acceleraţie record! Mat Watson, pur şi simplu şocat de ce poate unicul McMurtry Spéirling

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mat Watson de la carwow a reuşit să testeze unicul McMurtry Spéirling, un electromobil deosebit care a putut în acest an să doboare timpul record de parcurgere a traseului în rampă din locaţia unde se desfăşoară tradiţionalul Festival de Viteză de la Goodwood.

Dinamica pe care a resimţit-o l-a şocat atât de mult, încât a rugat să fie contactat de posesorii de hipercaruri care cred că se pot pune cu acest mic “batmobil” în drag racing.

În mâinile lui Mat, acest automobil a parcurs un sfert de milă într-un timp record de 7.97 secunde! Și acesta nu este nici măcar un model în serie, ci un prototip, deşi înmatriculat. Pentru comparaţie, un Rimac Nevera parcurge aceeaşi distanţă în 8.58 secunde, iar o Tesla Model S Plaid în 9.24 secunde!

Un alt record înregistrat: 0-97 km/h în doar 1.4 secunde şi 0-160 km/h în mai puţin de 2.7 secunde!!! Pentru comparaţie, Rimac Nevera face 0-97 km/h în 1.85 secunde, iar Pininfarina Battista în 1.79 secunde.

Amintim că acest McMurtry Spéirling are un incredibil raport putere-greutate de 1.000 CP (asigurat de două motoare electrice care asigură tracţiune spate) și o greutate de aproape 1.000 de kg. Un sistem de ventilatoare performante (se rotesc cu 23.000 rpm) care “lipesc” maşina de drum asigură o forţă de apăsare de peste 2.000 de kg de la 0 km/h!

McMurtry intenţionează să ducă maşina într-o producţie de serie mică. Va putea rula cu peste 320 km/h şi va costa cel puţin 2.000.000 de lire sterline.

Cmentariile sunt închise