(video) Cursa celor mai rapide accelerații! Pininfarina Battista e mai sprinten decât Rimac Nevera

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Producătorul italian de automobile de lux Automobili Pininfarina a confirmat acreditările de performanță ale modelului Battista, dezvăluind pentru prima dată cifrele oficiale record de accelerație și frânare!

Acest hyper GT a debutat în Orientul Mijlociu cu o demonstrație dramatică de performanță pe Autodromul Dubai, celebrând o serie de recorduri mondiale obținute recent în runda finală de omologare.

Tehnologia unică de Launch Control a lui Battista contribuie la accelerarea mașinii în timp mai rapizi decât un monopost de Formula 1! Exerciţiul 0-60 mph a fost realizat în 1.79 secunde, 0-100 km/h în 1.86 secunde, 0-120 mph în 4.49 secunde și 0-200 km/h în doar 4.79 secunde, toate acestea fiind noi recorduri mondiale pentru un automobil de producţie! Rimac Nevera arată în primele două exerciţii 1.85 şi 1.97 secunde.

O mașină la fel de rapidă precum Battista necesită şi o putere de oprire extrem de puternică, iar testele oficiale confirmă că este cel mai rapid vehicul electric din lume în termeni de frânare, realizând 100-0 km/h în doar 31 de metri.

Debutul său dinamic în Emiratele Arabe Unite urmează introducerea lui Battista în Arabia Saudită, cu parteneri locali de retail din fiecare țară implicați, ca parte a activităților regionale.

„Sunt mândru că noul nostru hyper GT electric respectă promisiunile pe care le-am făcut atunci când am stabilit sau am planificat dezvoltarea. În Battista, am obținut performanțe dincolo de obiectivele noastre inițiale, extreme.

Distribuția perfect optimizată a greutății și centrul de greutate scăzut se află în centrul acestui rezultat. Combinația dintre șasiul personalizat și reglajul suspensiei, anvelopele dovedite pe parcursul a mii de kilometri de testare și vectorizarea cuplului cu patru motoare, oferind o putere fără precedent, permite Battista să fie cea mai rapid accelerabilă maşină stradală din lume.

Pachetul tehnic incredibil al lui Battista include şi un sistem de frânare cu mecanisme carbo-ceramice. Clienții noștri pretențioși de aici din Emiratele Arabe Unite au fost copleșiți de experiența de conducere a modelului, care este la fel de uluitoare ca și designul său premiat.”

Paolo Dellacha, şef produse şi inginerie

Battista este cea mai puternică mașină italiană realizată vreodată, cu 1.900 CP și 2.340 Nm cuplu. Atinge maximum 350 km/h, o autonomie WLTP de până la 476 km (baterie de 120 kWh) și are un preț de la 2.2 milioane de euro plus taxe locale. Acreditările de performanță ale lui Battista au fost înregistrate și verificate la Nardò, în Italia, ca parte a programului său global de testare și dezvoltare la începutul acestui an.

Fiecare Battista este rezultatul a peste 1.250 de ore de măiestrie calificată în Cambiano, Italia, unde nu vor fi produse mai mult de 150 de exemplare. Doar cu un total de 128 de milioane de combinații posibile pentru interior, noul hyper GT promite noi niveluri de croitorie la comandă. Clienții pot alege dintre niveluri aproape nelimitate de scheme de culori și finisaje interioare, în plus față de combinațiile de culori exterioare cu detalii personalizate și bijuterii exterioare exclusive din aluminiu, alături de jante din aliaj.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise