(video) Auto Shanghai 2021: Premieră – Noul Nissan X-Trail

Nissan introduce noua generaţie X-Trail şi a ales să o facă prin intermediul Salonul Auto Internaţional de la Shanghai. Adevărul este că acolo a debutat maşina în specificaţie chineză, cea europeană urmând să ne fie arătată cel mai probabil abia în 2022, însă oricum avem ocazia să vedem ce ne aşteaptă de acum!

Caracteristici cheie:

  • După cum am spus şi anterior, în SUA acest model este cunoscut sub denumirea de Nissan Rogue şi a fost deja prezentat local în vara lui 2020.
  • Din punct de vedere al designului exterior nu există aproape nicio diferenţă între ele, în afară de barele de protecţie originale, cea posterioară având integrat un proiector anti ceaţă pe centru.
  • Noul X-Trail este construit pe aceeași platformă CMF-C/D ca și predecesorul său, și chiar ampatamentul a rămas același (2.706 mm). De cealaltă parte, a adăugat 41 de mm în lungime (4.681 mm), 20 de mm în lăţime (1.840 mm) și alţi 20 de mm pe înălțime (1.730 mm).
  • Portierele-i posterioare se deschid acum la unghi larg de aproape 90 de grade, ceea ce este deosebit de convenabil când este necesar de montat sau de scos un scaune pentru copii.
  • Deja în echipare standard există un panou de bord digital de 12.3 inci. Iar o diferență la interior între Rogue şi X-Trail-ul chinez se poate observa în sistemul multimedia. Ultimul are un monitor tactil de 9 inci, în format HD, alături de o singură comandă fizică pentru controlul volumului. Restul tastelor sunt sensibile la atingere.
  • O opţiune pentru X-Trail este sistemul ProPILOT, un sistem de pilotare semi automatizată ce include un cruise control adaptiv avansat, care permite în unele condiţii şi pe autostrăzi ca şoferul să lase volanul, acceleratorul şi frâna la discreţia maşinii.
  • Încă o diferenţă notabilă între cele două maşini este ce au sub capotă. Dacă modelul american vine cu un benzinar natural aspirat de 2.5 litri şi cu patru cilindri (184 CP/245 Nm), atunci modelul chinez vine cu un benzinar VC-Turbo de 1.5 litri şi cu trei cilindri, care este chiar mai puternic – 204 CP şi 300 Nm! Vorbim despre o unitate cu aceeaşi tehnologie de raport de compresie variabil, care a fost introdusă în premieră pe Infiniti QX50, însă fără un cilindru şi cu un volum mai mic.
  • Cutia de viteze la care este cuplat e de tip variator, iar tracţiunea este integrală cu ambreiaj pentru conectarea punţii din spate.
  • O altă unitate de propulsie de care va dispune este una de tip e-POWER, care va pune în mişcare roţile prin motoare electrice, iar pe post de generator de energie pentru reîncărcarea bateriei va fi folosit un benzinar (posibil acelaşi VC-Turbo de 1.5 litri).

Întreprinderea comună Dongfeng Nissan va începe să producă noul X-Trail în a doua jumătate a anului curent, dar numai pentru piața internă din China. Restul regiunilor vor trebui să aștepte mai departe apariţia modelului. În Europa de exemplu nu va ajunge până în vara anului 2022, conform planurilor companiei active la moment.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/