(video) AutoBlog.MD: Prima întâlnire cu noul Lexus RZ la Chicago Auto Show

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

AutoBlog.MD a avut o oportunitate deosebită de a vizita ediţia din acest an a Salonului Auto de la Chicago, despre care se spune că este cel mai mare și mai longeviv show auto al națiunii americane, cu mai mult de 93.000 de metri pătrați de spațiu de expunere. Acolo am avut un prim contact cu mai multe maşini noi şi interesante, a căror prezenţă în Republica Moldova într-un viitor apropiat este foarte probabilă!

Reportajele efectuate în SUA au fost posibile mulțumită partenerilor:

RZ este un nume complet nou pentru un produs marca Lexus. Mai mult, noul RZ este primul model al mărcii nipone, conceput de la zero să fie doar electric! A fost prezentat acum un an şi abia acum începe să apară pe mai multe, diferite pieţe. Este aşteptat şi în Republica Moldova, însă termenii de sosire sunt deocamdată necunoscuţi.

RZ este un electromobil de peste 4.8 metri lungime, construit pe platforma dedicată e-TNGA şi care are să propună peste 300 de cai putere. Deocamdată lansată singura versiune de start RZ 450e poate realiza 0-100 km/h în 5.6 secunde. Autonomia-i declarată depăşeşte 400 de km în ciclul WLTP. Acest model este şi primul de producţie al Lexus care dispune de noul sistem DIRECT4.

Designul apreciați-l singuri. Printre alte dotări interesante de la bord se numără un sistem activ de izolare fonică, un acoperiş panoramic ce poate deveni opac sau transparent, o opţională manşă în loc de un volan rotund, un sistem multimedia cu monitor masiv de 14 inchi ce permite cumpărarea şi activarea unor funcţii chiar şi după procurarea maşinii, sistem Night Vision şi multe altele.

Ce spuneţi, v-aţi cumpăra un asemenea Lexus? În SUA costă de la 60.000 de dolari.

Cmentariile sunt închise