(video) Avanpremieră: Noul Toyota Crown Sedan este o interpretare premium a lui Mirai

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Weekendul trecut, în cadrul etapei campionatului Super Taikyu de pe circuitul Fuji, Toyota a demonstrat tuturor vizitatorilor prototipul pre-producţie a noului Crown Sedan, a 16-a generaţie a modelului. Noul sedan este adevăratul moștenitor al dinastiei Crown, purtătorul ADN-ului familiei și succesorul tradițiilor.

Caracteristici cheie:

  • Spre deosebire de Crown Crossover și Crown Sport, care au un aranjament transversal al motorului și tracțiune față principală, Crown Sedan foloseşte platforma TNGA-L cu un aspect clasic (cu un motor montat longitudinal și tracțiune spate), dar și proporții nobile cu un interior deplasat în spate. Din cele patru modele care formează noua familie Crown, doar sedanul va folosi o astfel de construcție.
  • Designul părții frontale și posterioare a tuturor “coroanelor” noi este parţial unificat, dar dacă mașinile cu motor montat transversal au mai multe forme curbate ale caroseriei, sedanul este ceva mai strict în acest aspect. Jantele de bază măsoară 19 inchi.
  • Ampatamentul îi este de 3.000 mm față de cei 2.920 mm ai predecesorului și al noului Mirai, care sunt construite pe aceeași platformă GA-L. Pe alte fronturi măsoară 5.030 x 1.890 x 1.470 mm. Pentru comparaţie noul Mirai are 4.975 x 1.885 x 1.470 mm.
  • Interesant mai este de remarcat că prototipul prezentat în Japonia are volan pe stânga şi un sistem multimedia în limba chineză, fiind cel mai probabil o referință clară la principala piaţă de desfacere. Bordul are două ecrane pe panoul frontal și o abundență de butoane analogice. Mai putem observa climatizare pe cel puţin două zone şi scaune încălzite/ventilate.
  • Al doilea rând de scaune este proiectat pentru trei pasageri (există o centură de siguranță și o tetieră în centru), dar tunelul central masiv puțin probabil să-l facă pe pasagerul din mijloc să se simtă confortabil. Cotiera centrală include un monitor tactil, iar scaunul pasagerului din față dreapta poate fi mutat sau înclinat prin butoane dedicate.
  • Nu există deocamdată detalii tehnice dezvăluite, însă după cum s-a afirmat anterior modelul de producţie va exista doar în format FCEV şi HEV. Prototipul din imagini are o unitate de propulsie pe bază de hidrogen, poate chiar similară cu cea de pe Mirai, însă de bază va fi o unitate de propulsie hibridă cu un benzinar asistat de un electromotor.

Detaliile sunt așteptate în câteva luni, deoarece Toyota Crown Sedan va intra pe piață abia la sfârșitul anului.

În același timp, compania nu intenționează să renunțe la Mirai. Acesta va rămâne pe piață împreună cu noul Crown Sedan FCEV. Și, ca o confirmare a acestui fapt, a fost demonstrat în cadrul aceluiaşi eveniment prototipul Toyota Mirai Sport. Are alte bare de protecție, o grilă modificată în faţă, un spoiler pe hayon (care ar fi făcut parţial din fibră de carbon), jante de 21 inchi, etriere roşii de frână, vopsea mată a caroseriei, scaune frontale cu profil sportiv, etc. Alte detalii deocamdată nu există.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise