(video) Aveţi un VW T6.1 în posesie? Iată cum este gata să vi-l transforme atelierul ABT Sportsline

De la începutul lunii martie a anului curent, modelul actualizat VW Transporter 6.1 va avea o nouă versiune sportivă de top în rândurile sale.

Datorită unui ABT Power Performance Upgrade, pregătit de atelierul german ABT Sportsline, cel mai puternic motor standard biturbo diesel de 2.0 litri va ajunge să pună la dispoziţie 226 CP şi 490 Nm de cuplu în locul celor 199 cai şi 450 Nm din uzină!

Surplusul de putere face ca această maşină, în combinaţie cu o transmisie automată şi tracţiune integrală 4MOTION, să poată accelera în 9.7 secunde (-0.2 s) până la 100 de km/h, dar şi să atingă o viteză maximă de 201 km/h (+4 km/h). În caz că maşina are doar tracţiune faţă cifrele sunt de: 9.6 secunde (-0.2 s) şi 204 km/h (+4 km/h).

Prin urmare, cel mai mare tuner de vehicule VW și Audi a dezvoltat pentru acest microbuz şi un ABT Aero Package. Materialul principal folosit este un plastic ranforsat de calitate superioară numit PU-RIM, unul utilizat pe larg în sectorul echipamentelor originale.

Următoarele părţi-componente pot fi furnizate în mod individual sau ca un set întreg de la ABT Sportsline: ataşamente pentru bara de protecţie frontală, ataşamente pentru grila de radiator, praguri laterale noi pentru maşina cu ampatament standard sau alungit, o bară de protecţie posterioară modificată pentru a include patru terminaţii de eşapament, dar şi un spoiler pe hayon.

Pachetul ABT Aero nu este desigur exclusiv doar pentru modelul diesel de top, dar este compatibil și cu versiune ale VW T6.1 cu motorizări mai mici. În plus, şi pentru agregatul 2.0 TDI, în varianta sa “mijlocie” de putere, există un performance upgrade prin intermediul ABT Engine Control (AEC).

Aplicat, cifrele cresc de la 150 CP și 340 Nm la 180 CP și 400 Nm. În termeni de caracteristici dinamice acest lucru înseamnă: 14 secunde pentru 0-100 km/h (-0.2 s) şi o viteză maximă de 183 km/h (+5 km/h) pentru maşina cu transmisie automată şi tracţiune integrală 4MOTION, în timp ce pentru o maşină cu tracţiune faţă cifrele sunt de 14 secunde (-0.2 s) şi o viteză maximă de 186 km/h (+5 km/h).

Suplimentar, clienţii interesaţi mai pot opta pentru setul de suspensii reglabile pe înălțime, marca BILSTEIN, care îmbunătățește și mai mult plăcerea de a conduce acest microbuz și îi subliniază aspectul sportiv. Atât puntea din faţă, cât şi cea din spate, cu acestea în dotare, pot fi coborâte într-un interval cuprins între 40-70 mm. Ca alternativă, ABT Sportsline dezvoltă nişte arcuri speciale de suspensie, care vor fi disponibile în curând.

Nu în ultimul rând, ori fără ele nu se putea, cu sau fără pachet Aero, noile jante din aliaj atractive sunt un must have pentru această interpretare a celebrului Bulli. La acest capitol, clienții ABT Sportsline pot alege între modele DR de 19 inci în culoare mystic black sau GR de 20 de inci (negre mat cu finisare “prelucrată cu diamant” sau negre lucioase cu flanșe polişate).

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

https://autoblog.md/super-fast-family-noile-audi-rs-6-rs-7-si-rs-q8-primesc-de-la-abt-cate-700-cp-iar-noul-rs-4-inca-pana-la-80/

https://autoblog.md/audi-sq7-facelift-a-fost-preparat-de-abt-sporstline-dupa-reteta-folosita-pentru-noul-vw-touareg-v8-tdi/

Dacă încă nu a făcut VW, face ABT! Cum modelele Transporter şi Caddy pot deveni electromobile

Cmentariile sunt închise