(video) Premieră: Noile Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ Coupe & Cabriolet facelift

Împreună cu noile Mercedes-Benz E-Class Coupe & Cabriolet facelift au fost prezentate şi primele lor versiuni de performanţă AMG. Noile versiuni E 53 AMG combină puterea mare cu eficienţa, asta în mare parte datorită unui sistem de propulsie electrificat.

Ce a adus facelift-ul pe aceste maşini:

  • Partea frontală complet restilizată, dar şi cea posterioară, le conferă modelelor de performanță un aspect și mai puternic. Grila de radiator specifică AMG cu 12 lame, cu conturul său nou în formă de A, întărește impresia de lățime, la fel ca şi noile faruri LED plate. Bara de protecţie frontală mai include în partea sa inferioară la fel o secţiune centrală sub forma literei A, cu cinci lame verticale.
  • Măsuri extinse de design, de asemenea, fac vederea din spate să arate chiar mai musculoasă. Acestea includ noi stopuri formate din două elemente, noua bară de protecţie posterioară şi noua inserţie sub forma unui difuzor.
  • Grila de radiator, bodykit-ul format din barele de protecţie şi elementele adiţionale, capota cu două nervuri centrale şi terminaţiile semi ovale de eşapament sunt principalele lucruri care deosebesc modelele E 53 AMG de cele non-AMG. Micul spoiler de pe capacul portbagajului poate fi realizat în culoarea caroseriei sau opţional din fibră de carbon.
  • Au fost instalate pentru prima dată noi jante din aliaj uşor şi optimizate aerodinamic, standard de 19 inci, cu cinci spiţe duble. Opţional sunt disponibile de montat jante de 20 de inci, din nou optimizate aerodinamic, din aliaj uşor şi cu cinci spiţe duble, în culorile matt black sau high-gloss titanium grey.
  • Paleta de culori pentru caroserie a fost extinsă cu nuanţele graphite grey metallic şi matt brilliant blue magno, anterior rezervate pentru familia de modele AMG GT.
  • Se poate opta pentru mai multă personalizare a elementelor de la exterior pentru un Night Package sau un opţional AMG Night Package. Un Carbon Package II adaugă standard carcase ale oglinzilor retrovizoare şi un spoiler pe portbagaj din fibră de carbon.
  • Interiorul se caracterizează, de asemenea, prin mai multă sportivitate şi digitalizare, inclusiv sub formă de ecrane mari în bord (ambele de 12.3 inci standard), pe cel central rulând mai nou sistemul multimedia MBUX şi funcțiile MBUX specifice AMG. Se mai anunţă despre prezenţa unui sistem de control vocal intuitiv și a unui opţional de control al proximităţii în combinaţie cu noul sistem media.
  • A fost montat un nou volan AMG Performance cu trei spiţe duble rotunjite, butoane integrate perfect în ele și alte două comutatoare rotunde opţionale pentru funcţii AMG şi modurile de rulare. Poate fi acoperit cu piele sau microfibră DINAMICA, ori o combinaţie din ambele, poate fi încălzit şi include în el senzori capacitivi, care, în caz că nu detectează mâini pe volan pentru un anumit timp, activează o serie de mesaje de avertizare şi într-un final aplică asistentul de frânare de urgenţă dacă şoferul nu reacţionează. Padelele restilizate galvanizate din spatele său sunt adaptate ergonomic la noul volan AMG Performance, care e puțin mai mare decât anterior și poziționat mai jos.
  • Scaunele din piele artificială ARTICO/microfibră DINAMICA în culoare neagră, cu un design specific AMG, cusături roşii și insigne AMG sunt caracteristice modelelor din seria 53 și combină sportivitatea cu suporturile laterale pronunţate și confortul în călătoriile lungi. Alte caracteristici interioare includ centurile de siguranță roșii și elementele decorative din fibră de carbon. Alte tapițerii din piele Nappa sunt disponibile opțional. O tapiţerie Nappa în combinaţia black/titanium grey pearl cu cusături roşii contrastante este nouă.
  • Un AMG TRACK PACE, inginer de curse virtual, este de asemenea disponibil opțional pentru modelele E 53 AMG. Software-ul face parte din sistemul de infotainment MBUX, iar atunci când maşina rulează pe un circuit de curse se monitorizează continuu mai mult de 80 de seturi de date specifice. Pe lângă aceasta sunt afișate timpii de tur și sectoare, precum și diferența respectivă față de un timp de referință. Funcția de realitate augmentată a MBUX permite, de asemenea, să fie afișată traiectoria ideală pe afișajul multimedia sau pe un head-up display opțional, permițând șoferului să-şi îmbunătățească timpii de tur cu un instructor virtual la bord.
  • Sub capotă a rămas unitate de propulsie mild hybrid, cu benzinar de 3.0 litri la bază, asistat de un turbocompresor acţionat de gazele de eşapament şi un compresor auxiliar acţionat electric. Propulsorul cu 6 cilindri în linie generează o putere totală de 435 de cai și oferă un cuplu de vârf de 520 Nm. Un demaror-generator EQ Boost poate furniza pe o durată scurtă de timp, suplimentar, alţi 22 de CP şi 250 Nm de cuplu, dar şi alimentează sistemul electric de 48 V de la bord şi contribuie la eliminarea turbo lag-ului.
  • Alte caracteristici tehnice includ transmisia AMG SPEEDSHIFT TCT 9G și sistemul de tracțiune integrală AMG Performance 4MATIC+ care poate face maşina să folosească doar puntea din spate.
  • Mecanismele de frânare de înaltă performanţă conţin discuri ventilate care măsoară 370 x 36 mm, cu patru pistoane în etriere şi cu inscripţii AMG pe faţă, alături de unele cu discuri de 360 x 26 mm şi cu un singur piston flotant în etriere pe spate.
  • Suspensia poate fi pneumatică AMG RIDE CONTROL+ şi cu amortizoare adaptive ADS+.
  • Opţional, în premieră apare pachetul AMG Dynamic Plus. Acesta include un nou mod de rulare RACE care aduce un Drift Mode, pe lângă cele două comutatoare rotunde de pe volan şi etrieri de frână vopsiţi în culoare roşie!

Caracteristicile tehnico-dinamice ale modelelor:

Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ CoupeMercedes-AMG E 53 4MATIC+ Cabriolet
MotorUnitate de 3.0 litri,
cu şase cilindri în linie,
cu turbocompresor
acţionat de gazele eşapamentului şi
un compresor electric adiţional
Unitate de 3.0 litri,
cu şase cilindri în linie,
cu turbocompresor
acţionat de gazele eşapamentului şi
un compresor electric adiţional
Volum2.999 cm32.999 cm3
Putere435 CP la 6.100 rpm435 CP la 6.100 rpm
Putere suplimentară cu EQ Boost22 CP22 CP
Cuplu maxim520 Nm între 1.800-5.800 rpm520 Nm între 1.800-5.800 rpm
Cuplu suplimentar cu EQ Boost250 Nm250 Nm
Sistem de tracţiuneIntegrală AMG Performance 4MATIC+ cu distribuţie variabilă a cupluluiIntegrală AMG Performance 4MATIC+ cu distribuţie variabilă a cuplului
TransmisieAMG SPEEDSHIFT TCT 9GAMG SPEEDSHIFT TCT 9G
Consum regim mixt8.9-8.6 l/100 km9.1-8.8 l/100 km
Emisii mixte CO2204-198 g/km209-202 g/km
Categoria de eficienţăDD
Acceleraţia 0-100 km/h4.4 secunde4.6 secunde
Viteză maximă (cu AMG Driver’s Package)250 km/h (270 km/h)250 km/h (270 km/h)

Ambele automobile vor fi disponibile la dealerii din Europa din această toamnă.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

GALERIE FOTO:
(doar cu E 53 AMG Coupe)

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/