(video) BMW Group anunţă lansarea generaţiei 2.0 a cheii sale digitale

0

BMW Group are un rol de lider în integrarea perfectă a dispozitivelor inteligente şi a ecosistemelor digitale ale clientului încă din fază timpurie. Posibilitatea de a oferi clienţilor un acces „keyless”, simplu şi conectat la automobilele este un domeniu important de inovaţie.

https://www.youtube.com/watch?v=4A5fS0ww818

În prezent, sunt posibile blocarea şi deblocarea automobilului, pornirea motorului şi partajarea cheii cu alte persoane prin folosirea BMW Digital Key ca parte a BMW Connected pe smartphone. Dar acesta este doar primul pas spre o transformare tehnologică globală ce este modelată şi condusă de BMW Group.

În 2017, compania s-a alăturat Consorţiului de Conectivitate Auto (Car Connectivity Consortium/CCC), unde este lider în stabilirea unor standarde de securitate şi tehnologii standardizate interindustriale. Ca rezultat al acestui angajament, recent a fost anunţată cea mai nouă generaţie de ecosistem standardizat pentru accesul în automobil, care va permite noi funcţii pe multiple dispozitive şi la constructori diferiţi.

Cheia digitală (Digital Key) are potenţialul de a permite o gamă de utilizări care nu sunt posibile cu o cheie clasică de maşină, datorită evoluţiilor tehnologice ale dispozitivelor inteligente. Standardele tehnologice sunt necesare pentru a transforma viziunea accesului digital în realitate. Funcţionalitatea deplină trebuie să fie disponibilă pe diferite dispozitive ale clienţilor de la furnizori diferiţi şi indiferent de producătorul auto.

Acest lucru este evidenţiat de Dr. Olaf Müller, director BMW Group pentru dezvoltarea sistemelor de acces digital: „Clienţii noştri doresc interoperabilitate între furnizori. Standardizarea este singura modalitate de a obţine acest lucru; soluţiile proprietare nu mai sunt benefice”.

Prin urmare, BMW Group a condus crearea unui standard global pentru accesul digital în automobil în cadrul Consorţiului de Conectivitate Auto (CCC). Cei mai cunoscuţi producători de smartphone-uri şi automobile s-au alăturat deja consorţiului. Specificaţiile standard vor contribui şi la includerea tuturor tipurilor de dispozitive inteligente, inclusiv telefoane, ceasuri şi alte portabile.

A doua generaţie (generaţia 2.0) a unui ecosistem de cheie digitală bazat pe NFC a fost anunţat pentru finalul anului 2019. O caracteristică principală este utilizarea unui chip de securitate care lucrează separat de sistemul de operare al smartphone-ului. Aceasta înseamnă că funcţionează şi dacă smartphone-ul nu mai poate fi pornit, pentru că bateria este descărcată!

În viitorul apropiat, Digital Key va fi îmbunătăţit cu generaţia 3.0, bazată pe tehnologia Ultra-wideband (UWB). Aceasta va oferi protecţie antifurt maximă şi va permite localizarea cu precizie între dispozitiv şi automobil. În consecinţă, telefonul mobil nu mai trebuie ţinut direct pe mânerul uşii pentru deblocarea maşinii, ci poate fi lăsat convenabil în buzunar.

BMW Group a recunoscut devreme că tehnologia UWB ar putea fi benefică pe termen lung şi potrivită pentru penetrarea pieţei globale. Cooperarea strânsă cu partenerii şi faptul că UWB îşi găseşte deja locul pe tot mai multe dispozitive ale clienţilor vor deschide drumul pentru funcţii noi şi inovatoare ale Digital Key.

https://www.youtube.com/watch?v=9AD7dPts4n0

https://www.youtube.com/watch?v=UjLW9UhEEmk

https://www.youtube.com/watch?v=7EiYCI0MeDI

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata