(video) BMW i Hydrogen NEXT vine pe piaţă în 2022! Primele detalii despre propulsia dezvoltată cu Toyota

Dezvoltarea tehnologiilor de sisteme de propulsie alternative este o prioritate principală pentru BMW Group. Constructorul de automobile premium oferă primele perspective virtuale asupra sistemului de propulsie pentru BMW i Hydrogen NEXT şi îşi reafirmă angajamentul de a urma un traseu sistematic construit spre mobilitate fără emisii. Această abordare include şi atenţia deosebită acordată diferitelor cerinţe de piaţă şi din partea clienţilor ca parte a strategiei Power of Choice a companiei.

“Suntem convinşi că diferitele sisteme de propulsie alternative vor coexista în viitor, întrucât nu există o soluţie unică care să răspundă întregului spectru de cerinţe de mobilitate ale clienţilor din lumea întreagă. Tehnologia pilelor de combustie cu hidrogen ar putea deveni pe termen lung, în mod fezabil, cel de-al patrulea pilon al portofoliului nostru de sisteme de propulsie. Modelele din segmentele superioare ale familiei X extrem de populare ar fi candidaţi foarte potriviţi pentru aceasta”, a explicat Klaus Fröhlich, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru cercetare şi dezvoltare.

BMW Group colaborează încă din 2013 cu Toyota Motor Corporation la tehnologia pilelor de combustie.

https://www.youtube.com/watch?v=-nJlVbW4UCo

Perspective viitoare pentru tehnologia pilelor de combustie cu hidrogen

Chiar dacă BMW Group nu are nicio îndoială privind potenţialul pe termen lung al sistemului de propulsie cu pile de combustie, va trece ceva timp până când compania va oferi clienţilor săi un automobil de serie propulsat de tehnologia pilelor de combustie cu hidrogen. Acest lucru se datorează în primul rând faptului că nu există deocamdată condiţiile cadru potrivite!

“În viziunea noastră, hidrogenul ca soluţie de stocare de energie trebuie să fie produs mai întâi în cantităţi suficiente la un preţ competitiv prin utilizarea energiei electrice verzi. Apoi, hidrogenul va fi utilizat în principal la aplicaţii care nu pot fi electrificate direct, precum transportul greu pe distanţe lungi”, a adăugat Klaus Fröhlich.

Infrastructura necesară, precum o reţea vastă la nivel european de staţii de încărcare cu hidrogen, este absentă în prezent. Cu toate acestea, BMW Group îşi continuă activitatea de dezvoltare în domeniul tehnologiei pilelor de combustie cu hidrogen.

Până când infrastructura şi furnizarea hidrogenului produs în mod durabil vor deveni realitate, compania se concentrează pentru a reduce substanţial costul de producţie al sistemului de propulsie. BMW Group are în portofoliu automobile electrice cu baterii şi în curând va oferi clienţilor săi o gamă largă de automobile electrificate. În total, 25 de modele sunt prevăzute pentru lansare până în 2023, dintre care cel puţin 12 cu sistemul de propulsie full electric.

Detalii tehnice iniţiale ale sistemului de propulsie pentru BMW i Hydrogen NEXT

“Sistemul de pile de combustie al sistemului de propulsie pentru BMW i Hydrogen NEXT generează până la 125 kW de energie electrică din reacţia chimică dintre hidrogen şi oxigenul din aerul ambiental”, explică Jürgen Guldner, vicepreşedinte BMW Group pentru tehnologia pilelor de combustie cu hidrogen şi proiecte de vehicule.

Aceasta înseamnă că automobilele nu emit decât vapori de apă. Convertorul electric localizat sub pilele de combustie adaptează nivelul tensiunii la cel al sistemului de propulsie electric şi la cel al bateriei de voltaj mare, care este alimentată prin recuperarea energiei la frânare, dar şi de energie din pilele de combustie. Automobilul dispune şi de două rezervoare de 700 bar care împreună au o capacitate de şase kilograme de hidrogen.

“Aceasta garantează o autonomie ridicată indiferent de condiţiile meteo. Iar realimentarea durează doar 3-4 minute”, adaugă Guldner.

A cincea generaţie a unităţii eDrive îşi va face debutul odată cu BMW iX3 şi va fi integrată complet în BMW i Hydrogen NEXT. Bateria de voltaj mare, poziţionată deasupra motorului electric, oferă o doză suplimentară de dinamică la depăşire sau accelerare. Puterea totală a sistemului de propulsie de 374 CP susţine dinamica specifică pentru care BMW este renumit. Acest sistem de propulsie cu pile de combustie cu hidrogen va reprezenta un proiect-pilot cu o serie redusă bazată pe actualul BMW X5 pe care BMW Group planifică să o prezinte în 2022.

O ofertă pentru clienţi de automobile propulsate de tehnologia pilelor de combustie hidrogen va fi adusă pe piaţă de către BMW Group cel mai devreme în a doua jumătate a acestui deceniu, în funcţie de condiţiile şi cerinţele pieţei globale.

Colaborarea cu Toyota continuă

Pentru a fi sigur că este pregătit ideal pentru a îndeplini cerinţele tehnologice ale unui automobil cu pile de combustie cu hidrogen în a doua jumătate a acestui deceniu, BMW Group colaborează cu Toyota Motor Corporation în cadrul unui parteneriat de succes ce datează din 2013. În cadrul unui acord de cooperare în dezvoltarea produsului, cei doi constructori şi-au unit forţele pentru a lucra la sisteme de propulsie cu pile de combustie şi componente modulare şi scalabile pentru maşini cu pile de combustie cu hidrogen. Pilele de combustie din cooperarea cu Toyota vor fi utilizate la BMW i Hydrogen NEXT, alături de un set de pile de combustie şi un sistem general dezvoltate de BMW Group.

Pe lângă parteneriatul pentru dezvoltarea şi industrializarea tehnologiei pilelor de combustie pentru piaţa largă, cele două companii sunt şi membri fondatori ai Consiliului Hidrogenului. O mulţime de alte companii importante din domeniile energiei, transporturilor şi industriei s-au alăturat Consiliului Hidrogenului cu începere din 2017, ajungându-se la peste 80 de membri.

BMW Group este implicat în proiectul de cercetare BRYSON

Participarea BMW Group la proiectul de cercetare BRYSON (acronimul german pentru “rezervoare de stocare a hidrogenului, cu economie de spaţiu şi capacitate de utilizare optimizată”) subliniază încrederea sa în viabilitatea şi potenţialul viitoare ale tehnologiei pilelor de combustie cu hidrogen. Această alianţă între BMW AG, Universitatea de Ştiinţe Aplicate din München, Centrul de Construcţii Uşoare Sachsen GmbH, Universitatea Tehnică din Dresden şi WELA Handelsgesellschaft GmbH caută să dezvolte rezervoare de stocare a hidrogenului la înaltă presiune. Acestea sunt concepute să permită integrarea uşoară în viitoarele arhitecturi auto universale.

Proiectul îşi propune să dezvolte rezervoare cu un design plat! Gândit să se deruleze timp de trei ani şi jumătate şi cu finanţare de la Ministerul Federal al Afacerilor Economice şi Energiei, acest proiect va contribui şi la reducerea costului de producţie a rezervoarelor de hidrogen pentru automobile cu pile de combustie, ceea ce le va permite să concureze în mod eficient cu automobilele electrice cu baterii!

Vezi primul nostru contact cu prototipul maşinii:

FRANKFURT 2019: Viitorul BMW X5 electric – Reportaj Video AutoBlog.MD

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

A doua generaţie BMW fuel cell powertrain:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/