(video) BMW începe să ne dezvăluie noua generaţie X3. Iată ce poate modelul în condiţii de iarnă

Dinamica şi fiabilitatea sunt doar două dintre caracteristicile esenţiale ale oricărui automobil BMW. Pentru a avea siguranţa că un model funcţionează şi “plăcerea de a conduce” este disponibilă în orice condiţii, BMW investeşte resurse importante în dezvoltarea şi în testarea noilor automobile.

Cu mult înainte ca un model nou să ajungă pe piaţă, el va trebui să treacă cele mai dure teste de anduranţă posibile. Acestea includ, de exemplu, teste în condiţii climaterice extreme precum zonele deşertice sau cele cu temperaturi polare.

Vezi şi: Surse: A fost anunţată data lansării noii generaţii BMW X3

Aşa se procedează şi în cazul noii generaţii BMW X3 care urmează să fie lansată în acest an. Recent maşina a fost supusă unor teste de iarnă în nordul Suediei, acolo unde suprafeţele vaste de gheaţă de pe lacurile îngheţate şi numeroasele trasee lungi acoperite cu un strat consistent de zăpadă oferă condiţii excelente pentru reglajul de fineţe al setărilor activate prin funcţia Driving Experience Control.

În consecinţă, inginerii se află în poziţia de a sesiza cu mai mare acurateţe comportamentul dinamic al automobilului şi de a sincroniza şi mai precis controlul sistemelor de asistenţă a conducătorului precum Dynamic Stability Control (DSC) sau Dynamic Traction Control (DTC), pe care să le adapteze la automobil ca ansamblu.

Testele sunt realizate în preajma micului oraş Arjeplog, acolo unde suprafeţele diverse de drum servesc drept poligon de testare în care direcţia, suspensia şi caracteristicile de condus pot fi setate până în cele mai mic detalii.

Vezi şi: Imagini spion. Prototipurile noii generaţii BMW X3 şi X3 M, văzute la teste

Cmentariile sunt închise