(video) Nu există un BMW X7 M? Nicio problemă – premieră de la atelierul Alpina

Este una dintre cele mai aşteptate premiere ale primăverii şi iată că a fost arătată. Vorbim despre o variantă de performanţă a celui mai mare SUV marca BMW, una modificată de atelierul german de tuning Alpina pentru a oferi o alternativă celor care visează la un X7 M, un model pe care producătorul bavarez deocamdată nu se gândeşte să-l ofere şi poate nici nu se va gândi.

Prin ce se deosebeşte un Alpina XB7 de un X7 M50i pe baza căruia a fost făcut:

  • Are sub capotă un motor V8 biturbo de 4.4 litri, forţat să producă tocmai 621 CP şi 800 Nm (de la 2.000 rpm) în loc de 530 CP şi 750 Nm de cuplu. Cu noile forţe, timpul necesar pentru sprintul 0-100 km/h a coborât cu 0.5 secunde (4.2 s), iar limitatorul de viteză maximă a fost mutat de la 250 la 290 de km/h!
  • Alpina spune că s-a reuşit atingerea acestor cifre prin optimizarea turbo compresiei, dar şi a sistemului de răcire, în mare parte.
  • Noul BMW ALPINA XB7 este echipat cu o transmisie automată sport cu opt viteze de ultimă generație și ALPINA SWITCH-TRONIC. În cooperare cu experții de la ZF, transmisia 8HP76 a fost special concepută pentru a face față cuplului ridicat al motorului. Unitatea de transmisie de înaltă performanță dispune de un carter de ulei de transmisie din aluminiu situată, situat dedesubt, unde este răcit eficient.
  • SUV-ul impunător a primit o nouă suspensie Alpina sport, cu arcuri pneumatice de tip two-axle, un setup fin balansat pentru amortizoare şi stabilizatoare active anti ruliu resetate. Direcția Activă Integrală cu roţile directoare spate a fost păstrată, oferind în același timp beneficiul evident al razelor mici de rotaţie la manevrare, dar adaptată de Alpina pentru a oferi un răspuns direct al direcției și o stabilitate direcțională excepțională pe întregul interval de viteză.
  • Garda la sol a maşinii poate fi redusă cu un total de 40 mm pentru o manevrabilitată și o dinamică îmbunătățită, în special la viteze mai mari. În modul Sport, la o viteză de peste 160 km/h, coboară automat cu 20 de mm, iar după 250 de km/h cu alţi 20 mm. Sub o viteză de 30 de km/h garda la sol poate fi mărită cu alţi 40 mm peste cea de la nivelul obişnuit.
  • Jantele opționale forjate din aluminiu ușor de tip ALPINA CLASSIC, de 23 inci şi cu 20 de spiţe, sunt cele mai mari montate vreodată pe un vehicul de producție BMW Alpina. Această nouă jantă reduce semnificativ masa nesuspendată, în timp ce anvelopele unice Pirelli P Zero “ALP” au fost dezvoltate special pentru a satisface cerințele de performanță ale BMW ALPINA XB7. Standard maşina vine cu jante Alpina Dynamic de 21 inci.
  • Mecanismele de frânare au fost schimbate cu unele de la Brembo. Etriere de frână fixe cu patru pistoane peste discuri de frână de mărimi 395×36 mm stau pe puntea față, în timp ce etriere de frână plutitoare cu discuri de 398×28 mm stau pe puntea spate. Etrierele sunt finisate în ALPINA Blue și dispun de un logo Alpina alb. Sistemul de frânare de înaltă performanță disponibil opțional, cu discuri de frână forate şi mai ușoare, dar și plăcuțe de frână foarte rezistente la căldură, oferă un feedback și mai direct al pedalei de frână, dar și rezerve termodinamice.
  • Tracțiunea maximă este gestionată de diferențialul cu alunecare limitată de pe puntea spate, variabil electronic, în combinație cu o variantă dezvoltată de Alpina a celebrului sistem de tracțiune xDrive de la BMW.
  • Sistemul de evacuare Alpina sport special dezvoltat este din oțel inoxidabil, cu noi terminaţii integrate elegant în bara de protecţie posterioară. Cu el maşina produce un sunet mai îndrăzneţ şi mai natural, provenit de la motorul V8 puternic. Conducătorul auto poate influența tonalitatea prin comutarea între modul COMFORT și SPORT, prin care se controlează supapele active respective.
  • Atelierul a lucrat niţel şi la designul exterior pentru a-i conferi modelului un aspect unic și pentru a-i îmbunătăți proprietățile aerodinamice. Barele de protecţie reproiectate reduc forţa de ascensiune şi o măresc pe cea de apăsare pentru stabilitate maximă la mare viteză.
  • În stilul Alpina, fiecare detaliu al designului interior este fin reconceput pentru a oferi confort și plăcere senzorială. Toate cele trei rânduri de scaune, care pot găzdui şase sau şapte ocupanţi, sunt disponibile de tapiţat cu piele naturală premium Lavalina. Pe lângă logouri Alpina, noi covoraşe, un panou de bord digital reproiectat şi alte detalii, controller-ul iDrive din sticlă cristalină a fost gravat cu laser cu logoul atelierului.

Noul Alpina XB7 are un preţ de start în Germania de 155.200 de euro cu TVA inclus. Maşina poate fi comandată de pe acum, livrările urmând să înceapă abia în decembrie 2020.

Mai multe detalii şi specificaţii tehnice:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/