(video) Camioanele care se vor deplasa autonom şi fără şofer în cabină. Cum polițiștii le vor putea verifica actele

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Inginerii companiei americane Embark, una din mai multe care se ocupă de conceperea, implementarea şi testarea unor sisteme de condus autonom pentru autocamioane grele, au prezentat o soluţie simplă care să permită unor astfel de autovehicule să interacționeze cu ofițerii de poliție. Ciudat este că până acum nimeni nu s-a gândit încă la asta.

Ceea ce puteţi vedea mai jos reprezintă prima demonstrație publică a unui autocamion autonom oprit de forțele de ordine și participând la o oprire de rutină în trafic pe o șosea publică.

Camerele şi senzorii complexului electronic au fost învățate să recunoască girofarurile cu lumini intermitente ale maşinii de patrulare, după care sistemul va expedia comenzile necesare pentru a trage pe dreapta şi opri în siguranţă la marginea drumului.

Oprindu-se, polițistul trebuie să meargă până aproape de cabină şi să contacteze un dispecerat al companiei operatoare dacă vrea să vadă actele, folosind pentru aceasta un număr de telefon apelat gratuit, afișat pe camion. Dacă este necesar şi operatorul se convinge că afară e un om al legii pe bune, operatorul deblochează un seif care conține toate documentele necesare, inclusiv autorizații de transport.

După verificare hârtiile se pun înapoi, iar camionul reia deplasarea spre destinaţie.

În prezent, împreună cu Districtul Columbia, există 38 de state americane care au adoptat legi sau au emis ordine executive privind vehiculele autonome. Dintre acestea, 18 permit testarea, inclusiv pe drumurile publice, fără un operator uman în vehicul.

[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2022/08/EMBK-Emergency-Vehicle-Interaction-Whitepaper-Aug-2022.pdf”]

Cmentariile sunt închise