(video) Premieră europeană: Noul Jeep Grand Cherokee a venit pe continent doar în format PHEV

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

La doar patru luni de la premiera mondială din septembrie 2021, noul Jeep Grand Cherokee 4xe a ajuns în Europa şi poate fi precomandat iniţial în ţări precum Italia, Franța, Germania, Spania, Regatul Unit, Austria, Belgia, Luxemburg și Olanda. Pe continentul nostru SUV-ul va fi disponibil fără alternativă doar în format plug-in hybrid.

Primul Grand Cherokee plug-in hybrid va oferi o putere combinată de 380 CP și un cuplu de 637 Nm, plus o autonomie electrică de până la 51 km în mediul urban și trei moduri de propulsie: hybrid, electric și e-save.

Sistemul PHEV e format dintr-un benzinar cu patru cilindri (272 CP), care are un volum de 2.0 litri, injecţie directă a combustibilului şi un turbocompresor cu două fluxuri. Acesta este asistat de un demaror-generator cu o curea şi un electromotor (145 CP) integrat în cutia de viteze cu opt trepte în locul hidrotransformatorului.

Autonomia electrică este asigurată de o baterie litiu-ion care funcţionează cu o tensiune de 400V şi are o capacitate de 17.3 kWh (se poate încărca complet în mai puţin de trei ore). Viteza maximă în modul electric este limitată la 130 km/h.

Echipat cu sisteme de ultimă generație, Jeep Grand Cherokee a fost proiectat în întregime pentru a oferi capacități off-road de neegalat și dinamică de conducere în condiții de siguranță. Sistemele de tracţiune Quadra-Drive II 4×4, suspensia pneumatică Quadra-Lift și sistemul de management al tracțiunii Selec-Terrain – oferind posibilitatea de a alege între cinci moduri de condus: Auto, Snow, Sand/Mud, Rock și Sport – asigură că Grand Cherokee păstrează legendarele capabilități 4×4 ale mărcii Jeep.

Versiunea de lansare Jeep Grand Cherokee 4xe Exclusive Launch Edition, bazată pe echiparea Summit Reserve, se remarcă prin:

  • Jante din aliaj polişat de 21 inci.
  • Acoperiş negru panoramic într-un contrast cu una din patru culori (Diamond Black, Bright White, Velvet Red, Baltic Grey) şi cu inserții în Platinum Chrome.
  • Aplicaţii din lemn de nuc și tapițerie din piele Palermo pe uşi şi scaune.
  • Cele două scaune frontale sunt reglabile electric în 16 poziţii, echipate cu suport lombar și funcție de memorie, încălzire, ventilare, dar şi o funcție de masaj încorporată în spătare.
  • Scaunele din spate sunt, de asemenea, încălzite și ventilate.
  • Climatizare automată pe patru zone.
  • O nouă consolă centrală, sistem de încărcare wireless pentru telefoane și trei monitoare de 10.25 pe planşa de bord, inclusiv unul pentru pasagerul din dreapta şoferului (cu afişare de navigație, imagini de pe cameră și divertisment).
  • Sistemul audio McIntosh de 950 de wați cu 19 difuzoare.
  • Lumini LED de interior personalizabile, cu setări zi/noapte și un sistem de iluminare ambientală cu opțiunea de a alege între cinci culori.
  • Standard mai dispune de sistemul Active Driving Assist (autopilot de nivel 2) – cu ajutorul căruia șoferii încă mai trebuie să țină mâinile pe volan și ochii pe drum – head-up display color de 10 inci (HUD) cu proiecţie pe parbriz și noua oglindă retrovizoare digitală, faruri full-LED și Parallel and Perpendicular Park Assist, plus cameră de vedere pe timp de noapte (night vision) și avertizare despre coliziune frontală cu detectarea pietonilor și a bicicliştilor.
  • Sistemul multimedia este de ultimă generaţie Uconnect 5. Uconnect Services este o suită ce include servicii conectate dedicate conducerii electrificate și conectivității avansate, inclusiv My Assistant, My Car, My Remote, My eCharge, My Navigation și pachetele opționale My Wifi și My Alert. Cu Grand Cherokee, multe servicii noi își fac debutul, inclusiv JeepOffroad Pages pe aplicația mobilă, telecomenzi și mai avansate, un Eco Score pentru monitorizarea stilului de conducere și multe altele.

În Italia, preţul promoţional pentru modelul Exclusive Launch Edition cu practic toate dotările incluse este de 94.000 de euro.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/