(video) Canada: Aplicația Tesla i-a permis unui şofer să fure accidental un Model 3 care nu era al lui

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un rezident din Vancouver, Canada, s-a grăbit într-atât de mult să-şi ia copiii de la şcoală încât doar atunci când se afla în drum şi-a dat seama că se află la volanul unei maşini străine.

A luat din greșeală electromobilul altcuiva, fără a sesiza asta imediat, însă cel mai interesant este că aplicaţia Tesla, care poate fi folosită şi pe post de cheie, i-a permis să facă asta!

Incidentul a avut loc la începutul lunii martie, potrivit Global News, când bărbatul pur și simplu a încurcat două mașini – a sa albă nu era diferită de cea din apropiere. Iar o zgârietură văzută pe parbriz l-a deranjat oarecum, însă nu suficient de mult încât să suspecteze prezența unei probleme cu adevărat semnificative. S-a alarmat doar atunci când nu a găsit un cablu de încărcare a telefonului în cabină, dar până atunci începuse deja să primească mesaje de la un număr necunoscut.

Un alt localnic s-a dovedit a fi proprietarul automobilului luat din greşeală. El a găsit numărul de telefon pe bordul celeilalte lăsate în parcare. După oprirea mașinii străine la un moment dat, protagonistul situaţiei a început să o verifice și atunci şi-a dat seama că se află în proprietatea altcuiva – acel Model 3 se deosebea nesemnificativ de al său, însă diferenţe erau totuşi vizibile.

Ulterior a întors maşina proprietarului, între timp luând copiii de la școală. Toată povestea s-a încheiat paşnic, fără a fi implicate forţele de ordine, însă rămâne oricum interesant faptul cum a putut fi deschisă de mai multe ori şi chiar controlată fără drept de a se putea face asta.

Bărbatul a încercat să contacteze specialiști care ar putea explica ce s-a întâmplat, dar scrisorile sale către Tesla fie s-au întors, fie au rămas fără răspuns. Aplicația Tesla permite utilizarea smartphone-ului ca o cheie ce permite deblocarea uşilor și chiar conducerea dacă gadgetul este în apropiere, dar în mod normal un astfel de software este legat de o singură mașină și nu este proiectat să deschidă și să pornească alte maşini Tesla.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/