(video) Când trebuie, drumurile se reabilitează rapid! Traseul Sîngera-Bulboaca este aproape gata

3

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Când trebuie, există un interes naţional şi chiar arde, iată o dovadă clară că drumurile se pot reabilita rapid, fără ca cetăţenii să aştepte ani de zile, timp în care îşi pierd orice speranţă. Traseul Sîngera-Bulboaca, pe care se vor deplasa delegaţiile străine participante în cadrul Summitului CPE, este aproape gata în termeni de reparaţii, proporția lucrărilor efectuate fiind de aproape 90%!

Amintim că se reabilitează porţiuni din: traseul R2 Chișinău – Bender – Tiraspol, traseul M5 (km 18,406 – 44,64), traseul G108 M5 Florești – Anenii Noi (km 15,40 – 16,30) şi traseul G109 Delacău – Bulboaca – R2 (km 23,55 – 25,55).

Se fac lucrările de întreținere periodică, gen: nivelare prin frezare a stratului de uzură existent și așternerea unui strat nou de mixturi asfaltice, reparația sectoarelor de drum cu fundația cedată, curățirea și amenajarea sistemelor de evacuare a apelor pluviale, amenajarea zonelor adiacente drumului, etc.

În acest sens, pe data de 15 martie 2023 au fost semnate cu patru companii contracte individuale de executare a lucrărilor de întreținere periodică, în sumă de 225.7 milioane de lei, bani alocați din mijloacele Fondului Rutier. Iar din 17 martie acestea deja au demarat!

În conformitate cu prevederile contractuale, lucrările urmează a fi finalizate până în data de 15 mai curent, cu respectarea actelor normative în vigoare privind calitatea lucrărilor și a siguranței rutiere!

3 Comentarii
  1. Adrian spune

    Ideal ar fi dacă ar repara până la Căușeni ca pana la urma tot drum național e, și tot e foarte deteriorat! și sa termine drumul de ocolire de la Troita Nouă! 😍🤩🙏🙏🙏🙏

  2. Octavian spune

    Să vedeți voi ce drum avem de la Soroca la Otaci, la nordul Moldovei….De 10 ani îl fac, acolo nu poți să-l repari…Citi bani au luat în împrumut pentru drumuri inclusiv și porțiunea asta, nimic, de 10 ani, drum de tranzit prin Moldova. Și mai discutam cine-i mai bun la guvernare….Din care bani au făcut drumul spre Bulboaca? Tot din banii pentru alte drumuri care trebuiau de mult timp reparate și nu mai ai ce repara, pe drum de tara mai bine mergi. Las sa vina ăștia să vadă așa drumuri daca vor să știe ce înseamnă Moldova, tara frumoasa, că o femeie frumoasă și machiata dar cu chiloții rupți un fund…

  3. Alexandru spune

    Ășttia au venit cu stricatul, dar nu cu facutul!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata