(video) Carlex Design va modifica șapte exemplare BMW 635 pentru a le face de colecție

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Polonezii de la Carlex Design prezintă rezultatul muncii asupra unui nou proiect frumos și deosebit. BMW 635 CLX by CARLEX este o ediție limitată pe baza modelului BMW Seria 6 CSi de primă generație.

Mașina prezentată mai jos datează din 1986 și este prima dintre cele șapte care vor suferi un rafinament meticulos pentru a fi parte unei colecții de neegalat.

Carlex Design spune că scopul a fost de a îmbunătăți acest superb coupe în așa fel încât să ofere maximum de plăcere viitorului proprietar în utilizarea zilnică, menținând în același timp toate caracteristicile unui vehicul de colecție. A fost ales anume BMW E24 pentru că este considerat unul dintre cele mai frumoase coupeuri și unul dintre primele care oferă o utilizare zilnică foarte confortabilă. Pe lângă caroseria sa uimitoare, mașina este o bucurie de condus, având aer condiționat, comenzi electrice și un motor excelent, aproape indestructibil.

Intenția atelierului a fost de a crea o operă de artă funcțională pentru entuziaștii de mașini clasice. Experții s-au concentrat în primul rând pe confortul șoferului, așa că munca a inclus modernizarea suspensiei pentru o mai mare precizie, menținând în același timp confortul cu orice preț. Aceasta a fost de fapt înlocuită cu una nouă care are un caracter sportiv, dar menține totuși caracteristicile care o fac moale. Drept rezultat, mașina se comportă precis în viraje și menține confortul “de limuzină”.

Jantele din fabrică au fost înlocuite cu un nou model – o combinație din trei piese de aluminiu și oțel inoxidabil cu un design clasic care se potrivește modelului și erei.

Emblemele și marcajele unice Carlex merită de asemenea menționate. Emblema de pe insignă garantează că nu vor fi produse mai mult de șapte exemplare. Doar modelele marcate cu această emblemă sunt produse în număr infim, până la un maxim de șapte unități la nivel global, fapt care permite menținerea celui mai înalt nivel de pricepere și alocarea unei perioade de timp adecvate fiecăruia. Aceasta mai garantează clienților că achiziționează un obiect de colecție.

Întregul interior a fost supus unei modificări amănunțite, cu precizie de maestru. Schema de culori meticulos planificată și aleasă corespunzător îi conferă o subtilă eleganță, iar în fiecare detaliu se poate vedea perfecțiunea meșteșugului. Elementele de piele naturală patinată manual, caracteristice lucrării, merită o atenție specială.

Patinarea este un proces menit să confere pielii aspectul îmbătrânirii naturale, realizat în mod subtil și elegant. Datorită patinării, pielea dobândește un caracter unic. Cu toate acestea, procesul necesită cunoștințe de meșteșugar, o cantitate considerabilă de muncă și un nivel înalt de pricepere. Pielea finisată în acest fel devine din ce în ce mai frumoasă și mai nobilă în timp, cu o utilizare corespunzătoare.

Printre altele, au fost proiectate scaune din piele complet noi, caracterizate de un design unic și un profil confortabil. Acestea au spumă ușor mai fermă și mai densă în comparație cu scaunele din fabrică, ceea ce le face semnificativ mai ergonomice. Acestea au fost construite pe cadrele din fabrică, astfel încât să păstreze toate funcționalitățile și comenziile.

Un alt element distinctiv este panoul de bord. Din fabrică sunt realizate din plastic și sunt cu siguranță unul dintre aspectele cele mai slabe din punct de vedere vizual ale acestui model. Pe BMW 635 CLX sunt acoperite cu piele de înaltă calitate patinată manual, iar indicatoarele sunt tăiate din oțel și lustruite manual până la obținerea unui luciu înalt. Sunt solide și elegante. Privind aceste indicatoare, vor aduce bucurie fanilor bijuteriilor și ceasurilor analogice.

Încă un element important care a primit atenție este volanul, care reprezintă un punct direct de contact între șofer și mașină. S-au folosit cusături și texturi cunoscute din bunurile de lux lucrate manual din piele – acest lucru este cu siguranță o raritate în lumea auto.

De asemenea, noul sistem audio a fost integrat în interior pentru a nu fi invaziv, dar pentru a-și valorifica pe deplin capacitățile. Pentru a obține cele mai bune rezultate, au fost utilizate radioul clasic, difuzoare personalizate bine ascunse în panourile ușilor, subwoofere sub bancheta din spate și un amplificator cu 8 canale cu procesor Match Up 8DSP. Tehnologia utilizată permite o conexiune ușoară la telefon și utilizarea aplicațiilor audio precum Tidal.

În concluzie, mai sunt de menționat alte câteva elemente care au suferit modificări: tabloul de bord + indicatoare, tunelul central din față și din spate, panourile ușilor + modificarea formei, panourile laterale din spate, scaunele + modificarea formei, tapițeria, covorașele, tavanul, montanții, cadrele pentru tavan, volanul și capacul airbagului, coloana de direcție, levierul cutiei de viteze și maneta frânei de mână, portbagajul, chei personalizate.

În total au fost necesare peste 1200 de ore de muncă pentru a aduce acest BMW la starea sa actuală. O parte semnificativă a acestei munci a fost dedicată patinării pielii interioare menționate anterior și designului acesteia. Mult timp a fost petrecut și pentru dezvoltarea unor cusături și texturi proprietare noi, rafinarea detaliilor și pregătirea manuală a tuturor elementelor. Pentru a pune acest lucru în perspectivă, crearea altor proiecte complexe în atelierul Carlex Design durează în medie în jur de 340 de ore de muncă.

Fiecare dintre cele șapte BMW-uri va fi însoțit de un Certificat de Autenticitate și o placă de identificare care confirmă că modificările au fost făcute în fabricile Carlex. Certificatul este un detaliu special care subliniază unicitatea fiecărei mașini, ceea ce adaugă cu siguranță valoare pentru fiecare colecționar.

Atelierul ne-a comunicat că încă mai pot fi preluate comenzi. Mașina din imagini, cu un parcurs de 146.700 de km, se poate cumpăra. Costă 130.000 de euro!

Cmentariile sunt închise