(video) Cât costă și cum se aude ”eșapamentul” noului Dodge Charger Daytona

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Dodge a dezvăluit interpretarea finală a sistemului Fratzonic Chambered Exhaust de pe noul Dodge Charger Daytona. Sistemul, în curs de brevetare, spulberă preconcepțiile unui vehicul tipic electric pe baterii, având o coloană sonoră specifică pe Charger Daytona R/T și Charger Daytona Scat Pack.

Numele Fratzonic este inspirat de logoul istoric Fratzog al mărcii Dodge, noul simbol al vehiculelor de nouă generație ale mărcii Dodge și prezentat proeminent pe noul Dodge Charger.

Conceptul mașinii, dezvăluit în august 2022, a prezentat o versiune prototip a profilului audio Fratzonic Chambered Exhaust. Însă de atunci, producătorul a continuat să ajusteze notele de performanță ale sistemului înainte de a fixa personalitatea unică a noului Charger.

Primul Fratzonic Chambered Exhaust din lume

Sistemul este echipat cu două transductoare cu lățime de bandă extremă, de înaltă eficiență, personalizate, cuplate cu două radiatoare pasive încărcate, toate amplasate într-o carcasă personalizată și alimentate de un amplificator dedicat cu o putere de până la 600 W. Caracteristicile sistemului lucrează concertat pentru a genera un zgomot profund și o senzație viscerală care se aliniază cu ADN-ul Dodge.

Patru bucșe izolatoare din elastomeri, proiectate la comandă, susțin sistemul Fratzonic, funcționând în mod similar cu izolatoarele unui eșapament conectat la un motor cu combustie internă pentru a îmbunătăți și mai mult profilul de performanță al vehiculului.

Dodge Fratzonic Chambered Exhaust

Fratzonic Chambered Exhaust reacționează diferit în funcție de ce face șoferul și mașina în sine, cum ar fi poziția pedalei de accelerație, viteza și cuplul livrat, pentru a furniza tonurile de performanță caracteristice modelului Charger Daytona. Sunetele distincte ale vehiculului oferă un feedback esențial șoferului, în special pe circuit și la viteze ridicate, pentru a spori senzația de imersiune în mașină.

Intensitatea acustică este legată de performanțele superioare: în modul Sport se produce un sunet cu o intensitate medie, în timp ce în modurile Drag, Drift, Donut și Track se produce un vuiet mai puternic. De asemenea, este disponibil un mod Stealth complet silențios. Alte setări sunt accesibile prin intermediul ecranului tactil central standard de 12.3 inchi.

Sistemul Fratzonic Chambered Exhaust este integrat în partea inferioară a barei de protecție posterioare.

Start producție

Producția Dodge Charger Daytona R/T și Scat Pack Coupe va demara până la sfârșitul verii. Producția variantelor integral electrice cu patru portiere va începe în prima jumătate a anului 2025.

Modelele Dodge Charger SIXPACK H.O. cu două/patru portiere vor fi produse din a doua jumătate a anului 2025.

Noul Dodge Charger va fi construit la uzina de asamblare Windsor (Ontario). La dealeri va ajunge din trimestrul IV al anului curent.

Prețul de start (fără taxe) pentru Dodge Charger Daytona R/T este de 59.595 dolari. Dodge Charger Daytona Scat Pack costă minimum 73.190 de dolari. Iată lista de opțiuni care include, în mod neobișnuit, același frunk!

Cmentariile sunt închise