(video) Cât de interesant sună noul BMW Concept i4 şi cum arată noile logouri de comunicare a mărcii

Caracterul noului BMW Concept i4 este definit nu doar prin experienţa de condus şi designul spectaculos, ci şi prin aprenta sonoră unică. Celebrul Hans Zimmer a compus sunetul pentru această maşină împreună cu designerul BMW de sunet Renzo Vitale sub titulatura BMW IconicSounds Electric. BMW IconicSounds Electric va conferi modelelor BMW electrice un plus de emoţie printr-o experienţă sonoră autentică.

“Renzo şi cu mine am fost inspiraţi să reunim trecutul şi viitorul BMW prin sunet pentru BMW Concept i4. Sperăm că sunetul pe care l-am creat este clasic, dar surprinzător şi are un sentiment de lejeritate care se potriveşte cu marca BMW”, explică Zimmer.

Repertoriul fonic al BMW Concept i4 cuprinde sunete de condus pentru modul de experienţă “Core” până la tonurile mai ale modului “Sport”. Acompaniamentul acustic pentru deschiderea uşii şi pornirea maşinii fac şi ele parte din experienţă.

  • BMW Concept i4 CORE Sound
  • BMW Concept i4 SPORT Sound

Hans Zimmer şi Renzo Vitale au prezentat noul sunet de start/stop în studioul lui Zimmer din Santa Monica, în noiembrie 2019. Sunetul „ready-to-drive” pentru toate modelele BMW electrice şi plug-in hybrid va fi introdus ca dotare standard din luna iulie 2020.

“Abilitatea de a crea sunetul în automobilele noastre ne permite să stârnim emoţii pozitive. Noul sunet de start/stop îşi propune să insufle un sentiment de entuziasm în perspectiva condusului electric, când clientul intră în automobil şi îşi începe călătoria”, spune Vitale.

Calmul oferit de liniştea condusului electric este menţionat deseori ca beneficiu major al mobilităţii electrice. Cum cererea de modele electrificate creşte, acest lucru înseamnă că unii conducători resimt lipsa atracţiei emoţionale a sunetului.

“Sunetul a jucat mereu un rol important în emoţionarea automobilelor noastre. Acum, vorbim despre bucuria plăcerii de a conduce la un nou nivel şi suntem foarte încântaţi să colaborăm cu Hans Zimmer pentru a crea noul univers sonor al mobilităţii electrice la BMW. Această colaborare se va regăsi în sunetul nostru orientat spre viitor, pe care îl vom oferi la automobilele electrificate: BMW IconicSounds Electric”, a declarat Jens Thiemer, vicepreşedinte executiv al mărcii BMW.

Sunetul BMW Concept i4 este cel de-al doilea proiect dezvoltat împreună cu Hans Zimmer pentru automobilele BMW electrice, după prezentarea sunetului electric pentru BMW Vision M NEXT la evenimentul #NEXTGen de la München, în iunie 2019.

“Avem o oportunitate extraordinară de a transforma condusul electric al unui BMW într-o experienţă foarte specială cu ajutorul unor sunete deosebite. Mă încântă provocarea de a fi co-creator al compoziţiilor pentru viitoarele BMW electrice”, a comentat Zimmer în 2019.

În cursul prezentării BMW Concept i4, BMW a dezvăluit în premieră noua imagine a mărcii. Noul logo oferă şi baza pentru emblema de pe BMW Concept i4. Designul bidimensional transparent asigură integrarea perfectă şi accentuează şi mai mult culoarea specială pentru exterior Frozen Light Copper.

Conceptul are nu numai misiunea de a privi spre viitor în ceea ce priveşte estetica, tehnologia şi inovaţia, ci şi de a explora potenţialul de design al mărcii BMW.

Mai exact, BMW spune că, după mai bine de 20 de ani, marca BMW are o nouă identitate corporate în scop de comunicare online şi offline. Logourile de comunicare BMW, BMW i şi BMW M au fost revizuite complet, cu un nou font şi noi principii de design. Acum, marca BMW este adaptată la stilul vizual contemporan, mai potrivit pentru era digitală.

Noul design este o expresie a identității de brand revizuite, care plasează clientul în centrul tuturor activităților. Minimalist şi bidimensional, el transmite deschidere şi claritate. Versiunea transparentă suplimentară a logoului este o invitație mai deschisă ca niciodată pentru clienţi de a se alătura universului BMW. Schimbarea reflectă tranziția BMW de la concentrarea exclusivă pe lumea auto, la cea pe tehnologie şi conectivitate digitală.

Interpretarea vizuală modernă răspunde provocărilor şi oportunităților digitalizării. Fontul revizuit exprimă deschiderea şi puterea caracterului pentru a asigura o prezenţă contemporană şi viitoare atât online, cât şi offline.

“BMW devine un brand de relaţie. Noul logo de comunicare înseamnă deschidere şi claritate. Dorim să folosim această versiune nouă şi transparentă pentru a invita clienţii noştri, mai mult ca niciodată, să devină parte a universului BMW. În plus, noul nostru design de brand este orientat către provocările şi oportunităţile digitalizării brandurilor. Prin simplitate vizuală şi flexibilitatea grafică, suntem pregătiţi pentru varietatea largă de puncte de contact în comunicarea unde BMW va fi prezent, online şi offline, în viitor. Acest logo de comunicare simbolizează semnificaţia şi relevanţa mărcii pentru mobilitate şi plăcere a condusului în viitor”, spune Jens Thiemer, vicepreşedinte executiv BMW pentru clienţi şi brand.

Lansarea globală a noului design de brand a avut loc la 3 martie 2020. Perioada de tranziție între 3 martie 2020 şi 31 mai 2021 va însemna continuarea lansării pentru toate mediile de comunicare, online şi offline. Noul logo este un nou branding de media şi va fi utilizat alături de logoul existent. Nu va fi folosit pe automobile sau pe marcajele interioare şi exterioare ale dealerilor, acolo unde va fi folosit tot logoul actual!

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/