(video) Premieră: Noul BMW Motorrad Concept CE 02

Cu Concept CE 02, BMW Motorrad prezintă o nouă interpretare a mobilităţii inteligente, urbane, pe două roţi, cu o săptămână înainte de IAA Mobility 2021. Conceptul de vehicul electric, care nu este nici o motocicletă clasică, nici un scuter, este o ofertă de mobilitate interesantă şi plină de emoţie.

Caracteristici cheie:

  • Cu dimensiunile sale compacte şi proporţiile sale tinereşti, se adresează în mod clar unui nou public ţintă: persoanele cu vârsta de minimum 16 ani (e necesar permis de categorie A1), care nu au mai condus vreodată o motocicletă, dar sunt deschise către noi experienţe, tehnologie inteligentă şi, mai presus de toate, combinând mobilitatea cu distracţia.
  • Fiind un vehicul electric uşor, care cântăreşte aproximativ 120 kg, BMW Motorrad Concept CE 02 este ideal pentru uz urban, oferind un factor de distracţie ridicat, precum şi o navetă simplă, dar elegantă.
  • Puterea de 11 kW (15 CP) şi tot cuplul disponibil de la demaraj permit accelerarea rapidă la semafoare. O viteză maximă de 90 km/h şi o autonomie de 90 km facilitează accesul de la A la B – şi înapoi – chiar şi în traficul intens al oraşului.
  • Proporţiile simple şi transparente asigură o atracţie estetică onest şi emoţională. Două roţi de dimensiuni mari, asemănătoare unei biciclete distractive, promit robusteţe şi distracţie directă. Acestea sunt concepute ca roţi cu disc de 15 inci, subliniind astfel grafic proporţiile vehiculului. Zona întunecată pentru cele două baterii şi transmisia cu accente argintii creează o carenă compactă. Şaua lungă şi îngustă şi cadrul completează silueta distinctivă.
  • Şaua continuă reflectă versatilitatea conceptului. Indiferent dacă vă întindeţi spre spate mai întâi cu picioarele sau vă înclinaţi înainte, cu picioarele pe suporturi, sau, bineînţeles, cu două persoane – scaunul permite numeroase poziţii de şezut, deoarece nu trebuie acţionată nici o frână de picior datorită propulsiei electrice. Înălţimea şezutului este de 730 mm.
  • În plus, spaţiul liber dintre scaun şi cadru oferă spaţiu pentru bagaje mici. În zona din faţă a scaunului există două benzi elastice încrucişate, de culoare gri petrol, ataşate în aşa fel încât să poată permite fixarea unor obiecte mai mici. Spaţiu de depozitare suplimentar este oferit de console: şi suporturile pentru picioare din faţă sunt montate aici. De asemenea, aici poate fi ataşat skateboard-ul personal, care poate fi folosit ca suport pentru picioare.
  • La o inspecţie mai atentă, designul purist dezvăluie detalii de înaltă calitate şi rafinamente tehnice. Lumina este asigurată de un far pătrat, negru, cu patru elemente LED distincte, ca faruri frontale. Lumina din spate cuprinde două frunze LED mici, translucide, care sunt fixate în stânga şi în dreapta scaunului din spate.
  • Un mic ecran color pe ghidon oferă funcţionalităţi de afişare de bază: acesta este conectat printr-un cablaj vizibil, supradimensionat vizual în mod deliberat. Altfel, tehnologia este restricţionată în mod deliberat. În combinaţie cu roţile cu disc şi braţul oscilant pe o singură parte, elementele prezentate, cum ar fi cureaua de transmisie, ghidonul şi furca, accentuează caracterul urban şi modern al motocicletei concept.
  • În ceea ce priveşte culoarea, BMW Motorrad Concept CE 02 păstrează lucrurile la nivel purist: schema de bază este negru/argintiu. Culoarea neagră aminteşte de motocicletele BMW timpurii. Totuşi, ceea ce este nou aici este interacţiunea suprafeţelor mate şi lucioase, oferind conceptului de scuter o expresivitate mai mare.
  • Echipamentul inovator de concept rider se potriveşte perfect cu BMW Motorrad Concept CE 02. Două jachete inspirate de tendinţele contemporane indică o gamă întreagă de noi posibilităţi atât pentru îmbrăcăminte funcţională, cât şi cea la modă, cu materiale şi tehnici de prelucrare inovatoare. Cele două variante replică stilul tipografic al graficii vehiculului. În stil casual, jachetele subliniază şi o conștientizare a modei tinere.

Când are de când BMW Motorrad să-l lanseze în serie nu a anunţat deocamdată.

Evenimentul de prezentare în reluare:

Cmentariile sunt închise