(video) “Ce mi-ai dat tu mie ca eu să-ţi dau actele”. Un şofer beat, reţinut cu forţa într-un sat din raionul Criuleni

Un bărbat în vârstă de 42 ani, din raionul Șoldănești, s-a ales cu dosar penal după ce a consumat alcool și s-a urcat turmentat la volan. Acesta a fost depistat astfel în seara zilei de 7 decembrie în jurul orei 20:00.

Un echipaj de poliţie din cadrul IP Criuleni, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în satul Hrușova din raionul Criuleni a observat un automobil de marca VAZ- 2107 care se deplasa haotic şi ulterior l-au oprit pentru control.

Deoarece de la el se simţea un miros de alcool, polițiștii i-au cerut să sufle în aparatul Drager, însă bărbatul a refuzat manifestând un comportament agresiv. De asemenea, șoferul a refuzat de a fi condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei din sânge, ignorând astfel să se conformeze cerințelor legale, astfel fiind aplicată forța fizică și fiind imobilizat de la conducere.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat sau în stare de ebrietate produsă de alte substanțe cu refuzul, împotrivirea sau eschivarea conducătorului mijlocului de transport de la testarea alcoolscopică, de la examenul medical în vederea stabilirii stării de ebrietate şi a naturii ei sau de la recoltarea probelor biologice în cadrul acestui examen medical.

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă muncă neremunerată în folosul comunității de la 200 la 240 de ore, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport sau chiar închisoare.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise