(video) Cel mai înalt Renault din lume include pe acoperiş un turn de patru metri şi este condus din vârful acestuia

Cum arată cel mai “înalt” Renault din lume!? Măsoară în această privinţă practic şase metri şi este vorba despre un break Laguna, însă nu corpul îi este atât de mare, ci din cauza unui turn cu o platformă care a devenit o parte propriu-zisă din maşină.

Scopul pentru care a fost construită o asemenea maşină unică este pentru a observa animale prădătoare în sălbăticie; deşi se ştie că felinele pot urca în copaci mai înalţi, iar cum să o facă pe o scară pot probabil învăţa la fel de uşor.

Pentru început, mecanicii au sudat un turn metalic de patru metri care are în vârf şi un scaun pentru şofer. Pentru a ajunge în noua cabină este necesar de urcat pe o scară, care a fost ataşată rigid de acoperişul ranforsat al automobilului pentru ca toată construcția să nu se răstoarne cumva în procesul de îmbarcare-debarcare.

Suplimentar, pentru a împiedica răsturnarea în caz de schimbare a poziţiei centrului de greutate, portbagajului a fost încărcat cu destul de mult balast.

După ataşarea turnului s-a purces la dublarea comenzilor de control a maşinii: cu volanul, pedalele şi levierul cutiei de viteze s-a făcut o conexiune directă prin nişte extensii!

Din lipsă de savane în Olanda, pentru a testa maşinăria ciudată s-a mers la cea mai apropiată fermă de animale sub “camuflaj” de zebră. Acolo s-a dovedit că acest Renault este capabil de a fi condus suficient de repede, iar procesul de parcare a devenit mai uşor ca niciodată, el fiind privit de sus în detalii.

Singurul lucru care încă nu s-a testat în practică este posibila necesitate de a opri brusc 🙂

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-volvo-trucks-lanseaza-o-noua-generatie-de-autocamioane-patru-deodata-printr-o-reclama-spectaculoasa/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/