(video) Celebrul pilot Ryan Tuerck a prezentat publicului noua sa mașină – Toyota Supra cu motor V10 folosit inclusiv în F1

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Drifterul profesionist american Ryan Tuerck a prezentat publicului larg noua sa mașină pentru competiții: o Toyota Supra de nouă generaţie dotată cu un motor V10, botezată Formula Supra!

Mașina a fost dezvăluită în cadrul expoziției de tuning SEMA 2021, iar pe canalul său de YouTube se pot găsi mai multe imagini din culisele creării şi asamblării sale, inclusiv cu teste pe standul dinamometric.

Sub capotă s-a putut instala un benzinar JUDD GV V10 de 4.0 litri de fabricație britanică. Această unitate de propulsie a fost special concepută pentru mașini de curse şi a fost produsă din anul 1999. De atunci a fost folosită pe maşini participante în curse de anduranţă precum Le Mans şi chiar monoposturi de Formula 1!

Coupeul a mai primit un arbore cardanic custom, o suspensie modificată, un diferenţial posterior de la Ford Explorer şi o cutie de viteze secvenţială cu şase trepte marca Holinger, printre altele. Ca rezultat, un astfel de setup generează 750 CP la 11.000 rpm!

Tuerck afirmă că a fost nevoie de peste un an şi jumătate pentru a crea acest automobil unic. Panourile caroseriei sunt în mare parte realizate din fibră de carbon, iar de la interior s-a eliminat practic tot de ce nu este nevoie, dar fiind montată în schimb o cuşcă de protecţie şi un scaun de curse corespunzător. Greutatea totală i se ridică la puţin peste 1.1 tone.

Vezi şi:

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata