(video) CES 2020: Premieră mondială neaşteptată – Noul Sony VISION-S prototype

Expoziţia de consumabile electronice CES şi-a deschis astăzi oficial uşile într-o a 53-a ediţie, acolo unde se prezintă în atenţia publicului larg mai multe tehnologii şi produse de ultimă generaţie, dar şi ale viitorului. Tot peste ocean, în Las Vegas, obişnuiesc să fie expuse şi autovehicule, mai rar de serie, însă de regulă vedem prototipuri şi concepte care mai de care incredibile, realizate de companii cu renume.

Una dintre cele mai neașteptate premiere auto ale CES 2020 a avut loc la standul unei companii care nu a produs niciodată automobile. Alături de televizoare, console de jocuri și alte gadget-uri, compania japoneză Sony a arătat o mașină electrică!

https://youtu.be/j1RAdaSFWkM

Evident, aceasta nu este un automobil dezvoltat în mod independent: pentru aceasta Sony nu are competențe necesare şi destule. Sedanul botezat VISION-S a fost creat în colaborare cu austriecii de la Magna Steyr, în proiect fiind implicaţi şi alţi giganţi precum Nvidia, Continental, Bosch, ZF și Qualcomm. În linii mari, Sony a folosit această “platformă” doar pentru a demonstra componente electronice și software avansat care funcţionează pe bază de inteligență artificială.

Sony VISION-S are în total 33 de senzori care evaluează situația atât de la ​​exterior, cât și din interiorul mașinii: monitorizează starea șoferului și implicarea acestuia în procesul de control al mașinii, etc. Totuşi, dezvoltatorii nu specifică ce nivel de pilotare autonomă îndeplinește prototipul pe deplin funcţional. În schimb are la bord marea majoritate a sistemelor de asistenţă şi protecţie pentru care le au modelele premium de pe piaţă.

Puţine informaţii au fost oferite şi despre trenul de rulare, însă destule. Din ceea ce cunoaştem este că maşina are un ampatament mare de trei metri lungime şi două motoare electrice pe o platformă modulară, cu baterie ultra subţire sub podea între punţi, ce pun la dispoziţie în total 544 de CP pentru a asigura un timp de acceleraţie 0-100 km/h în 4.8 secunde şi pentru a putea rula cu maxim 240 de km/h.

Sistemul de tracţiune este unul integral, iar suspensia cu câte două braţe pe ambele punţi este una de tip pneumatică. Greutatea maşinii se ridică la 2.350 de kg.

În schimb compania a vorbit în mai multe detalii despre componentele electronice de pe bord. Planşa de sub parbriz este compusă din tocmai cinci ecrane cu afişare simultană de imagini, dintre care cele extreme înlocuiesc oglinzile retrovizoare, afișând imaginile de pe camerele exterioare laterale.

De asemenea, încă un ecran se găseşte pe consola centrală, unul în locul oglinzii retrovizoare interioare și câte unul sunt ataşate de spătarele scaunelor față. VISION-S are evident acces la Internet 5G, poate primi update-uri prin tehnologia OTA, poate reda video prin streaming și permite conectarea de la distanță folosind dispozitive mobile.

Mai există în dotare şi un sistem 360 Reality Audio care se ocupă de redarea compoziţiilor muzicale inclusiv prin nişte difuzoare generoase integrate în partea superioară a scaunelor.

Sony VISION-S este doar un “poligon de testare” în domeniul vehiculelor electrice. Creatorii nu au anunţat ulterioare planuri de lucru în acest domeniu și nici eventual momentul startului unei producții în serie. Așadar, este foarte probabil să nu vedem mașini electrice marca Sony pe drumuri.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/